ČOVIĆ UZVRAĆA UDARAC MIJAILOVIĆU! Nemam nameru da se bavim nebitnim likovima u košarci!
Nebojša Čović i Ostoja Mijailović, Foto: Starsport©

TEŠKE REČI

ČOVIĆ UZVRAĆA UDARAC MIJAILOVIĆU! Nemam nameru da se bavim nebitnim likovima u košarci!

Predsednik KK Crvena zvezda objasnio je procedure koje važe u KLS-u

Objavljeno: 10:10h

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, osvrnuo se u jutarnjem programu Prva TV na izjave prvog čoveka KK Partizan Ostoje Mijailovića.

Mijailović je izjavio da u srpskoj košarci "imamo situaciju da je liga podređena jednoj porodici ili dva kluba".

U Partizanu su nezadovoljni poropozicijama Superlige Srbije, zbog čega su čak pominjali i odustajanje od takmičenja.

- Uopšte nemam nameru da se bavim nebitnim likovima u košarci. Svi klubovi su imali mogućnost da glasaju o propozicijama. Poočetak problema je vezan za početak, u julu smo se dogovorili da završnica ABA lige igra između prva četiri. Bio je predlog da bude osam, ali su Crvena zvezda i FMP reagovali i rekli da nemaju ništa protiv da bude i 12 , samo da se poštuje kalendar, s obzirom da se spremamo za Evrobasket.

1 / 5 Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Nebojša Čović je dodatno objasnio procerude u KLS.

- Što se tiče KLS, ona je imala svoja predsedništva i skupštine. Da ne bi blo mešetarenja koji su zasnovani na lažima u predsedništvu sede ljudi iz devet klubova. Tu je i predstavnik ostalih klubova Darko Jovićić. Ta priča da su dva kluba preglasala jedan klub nije tačna. Elementarno je da se glasa za, protiv ili uzdržano. Ta teza je laž i neznanje. Predlog završnice takmičenja je proistekao iz predloga Zlatibora u martu ove godine i Dinamika. Klubovi su se mogli izjasniti 17. marta, jednoglasno je usvojen predlog. Međutim, tad počinje cirkusijada, a zasnovana je na tome da se završnica igra kroz format F4. Računica im je da je lakše pobediti Zvezdu u jednoj utakmici nego u plej-ofu. To je istina. Šta god drugi pričali, manipulišu iz neznanja - izjavio je Nebojša Čović.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.