TRI PUTA JE POKORIO EVROPU: Zoran Sretenović je imao bogatu i uspešnu karijeru, koju bi svako poželeo! (VIDEO)
Zoran Sretenović, Foto: Printskrin

BIO JE SJAJAN

TRI PUTA JE POKORIO EVROPU: Zoran Sretenović je imao bogatu i uspešnu karijeru, koju bi svako poželeo! (VIDEO)

Sa reprezentacijom SFR Jugoslavije je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 1991. godine u Italiji

Objavljeno:

Nekadašnji košarkaš Partizana i Crvene zvezde Zoran Sretenović je preminuo u svojoj 57. godini života od srčanih problema.

Legendarni igrač je mogao da se pohvali sjajnom karijerom, jer je sem večitih rivala nastupao za mnoge druge klubove. Između ostalih to su, Jugoplastika, OKK Beograd, Bamberg kao i za Radnički sa Crvenog krsta.

Najviše uspeha je imao u dresu Jugoplastike, sa kojom je bio tri puta šampion Evrope, čeitiri puta je osvojio titulu šampiona Jugoslavije, a dva puta je podigao pehar u Kupu.

U karijeri je osvojio još dva trofeja. Sa Bambergom je osvojio Kup, dok je sa Partizanom takođe postao najbolji u Kupu Jugoslavije u sezoni 1993/94.

Posle okončanja košarkaške karijere, posvetio se trenerskom radu. Debitovao je na klupi Budućnosti, gde se zadrža svega godinu dana. Potom je bio pomoćnik Željku Lukajiću u Hemofarmu, potom je vodio Igokeu, Vojvodinu, a poslednju klub mu je bio Stal Ostrov iz Poljske, sa kojim je osvojio Kup.

Sa reprezentacijom SFR Jugoslavije je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 1991. godine u Italiji, a sa reprezentacijom SR Jugoslavije je takođe osvojio zlato Evropskom prvenstvu 1995. godine u Grčkoj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.