PEŠIĆEVE REČI ĆE DALEKO ODJEKNUTI! Selektor Srbije otkrio "za koga mu srce kuca"!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

potpuno neočekivano!

PEŠIĆEVE REČI ĆE DALEKO ODJEKNUTI! Selektor Srbije otkrio "za koga mu srce kuca"!

Svetislav Pešić otkrio za koga navija u duelu bivših klubova u Evroligi

Objavljeno: 17:20h

Selektor Srbije Svetislav Pešić je na sjajan način najavio duel njegovih bivših klubova u Evroligi!

On pre nepune dve decenije sa Barselonom osvojio titulu prvaka Evrolige. Potom je radio u Bajernu, a na kraju klupske karijere Kataloncima je poklonio još dva trofeja u Kupu kralja.

Pred treći duel četvrtfinalne serije Evrolige rekao je da je ponosan što se njegovi nekadašnji klubovi bore za plasman na fajnal-for.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Starsport©

- Naravno. Bio sam deo oba kluba. Kao selektor Srbije, lako bih mogao da kažem: zanimaju me samo igrači, ali ne i klubovi. Ali, ako me pitate za koga mi srce kuca, onda moram da kažem: malo više za Bajern. Živim u Minhenu, veliki sam navijač Bajernovog košarkaškog i fudbalskog tima. Isto važi i za Barsu, ali malo mi je bliži Bajern. Možda i zato što je Barselona favorit. Međutim, za mene ni Bajern nije autsajder - prenosi "Sportski žurnal".

Selektor Srbije ističe da Bavarci mogu da se nadaju pobedi, jer ekipa igra vrlo dobro, ali i naglašava da je Barselona najveći favorit za osvajanje Evrolige.

- Barselona ima više talenta, potencijala i iskustva na svim pozicijama. Sa timskom košarkom, timskim duhom i rasprodatom dvoranom iza sebe, domaćin to može da nadoknadi. Bajern treba da razmišlja samo o sledećoj utakmici, ne i o fajnal-foru. Igračima i navijačima bih poručio: "Nemojte da imate prevelika očekivanja". Ali vera u ovaj tim definitivno postoji.

Košarkaši Barselone
Košarkaši Barselonefoto: Profimedia

Priča sa Pešićem nije mogla da prođe bez posebnog osvrta na dvojicu naših reprezentativaca?

- Lučić je apsolutni vođa tima. Ako igra dobro, ekipa je na visokom nivou. Jaramaz je mlad, igra prvu sezonu van Srbije, u novoj zemlji, u novom klubu. Veoma je dobar dečko, sa mnogo talenta. Iz godine u godinu biće sve bolji i utakmicu po utakmicu. U drugoj utakmici imao je vrlo dobre trenutke. U Bajernu se polako razvija u vrhunskog igrača - zaključio je Pešić.

(Espreso/Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.