GRČEVITA BORBA - SVI ŽELE U BEOGRAD! Srbi napravili "brejk" u seriji protiv Barse!
Vladimir Lučić, Foto: Profimedia

evroliga

GRČEVITA BORBA - SVI ŽELE U BEOGRAD! Srbi napravili "brejk" u seriji protiv Barse!

Košarkaši Bajerna pobedili su Barselonu u drugoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige rezultatom 90:75 i preuzeli prednost domaćeg terena.

Objavljeno: 22:57h

Serija je sada izjednačena na 1-1 i sada se seli u Minhen gde će naredne sedmice biti odigrane još dve utakmice.

Ko prvi stigne do tri pobede obezbediće mesto na završnom turniru koji će se od 19. do 21. maja održati u Beogradu.

Bajern je ispravio sve greške iz prvog meča od pre dva dana, Andrea Trinkijeri se odlično adaptirao igri katalonskog tima, a velikog udela u stvaranju prednosti imao je Dešon Tomas.

On je u drugoj deonici postigao 12 poena, od čega tri trojke sa velike udaljenosti i praktično sam je Bavarcima stvorio razliku od 15 poena.

Tim Šarunasa Jasikevičusa je previše grešio, pravio faulove u napadu i vrlo loše šutirao što se sve odrazilo na rezultat.

Prednost Bajerna je konstantno bila između 10 i 15 poena, sve do poslednje deonice kada je Barsa uspela da se spusti na jednocifreni minus, ali je Bajern igrao isto svih 40 minuta i odličnim šutem je uspeo da se odbrani, te dođe do željenog "brejka".

Najefikasniji igrač susreta bio je Tomas sa 25 poena i sedam skokova, dok je odličan Bajernu bio i Andres Obst sa 15 poena.

Srpski košarkaš Ognjen Jaramaz imao je 11 poena, pet asistencija i tri skoka, dok je Vladimir Lučić imao pet poena i četiri skoka.

U poraženoj Barseloni najviše su se istakli Nikola Laprovitola i Nikola Mirotić sa po 16 poena, dok je Nik Kalates ubacio 13 poena, uz osam asistencija i tri uhvaćene lopte.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.