KOŠARKAŠKA BAJKA NA DORĆOLU! Tri dame delile pravdu, a onda OPROŠTAJ! Najbolja ostavlja pištaljku, naslednice su tu
Ženska sudijska trojka, Foto: KLS

ISTORIJA!

KOŠARKAŠKA BAJKA NA DORĆOLU! Tri dame delile pravdu, a onda OPROŠTAJ! Najbolja ostavlja pištaljku, naslednice su tu

Po prvi put u istoriji, ženska sudijska trojka delila pravdu na meču KLS

Objavljeno: 13:45h

Prelepa košarkaška predstava viđena je na Dorćolu!

Utakmica između Dinamika i Dunava je počela prigodnom svečanošću pošto su po prvi put jednu utakmicu KLS sudile tri dame.

Jasmini Juras, Jeleni Smiljanić i Ivani Ivanović najmlađi članovi Dinamika su uručili bukete cveća uz aplauz sa tribina, pa je utakmica "pala" u drugi plan.

1 / 5 Foto: KLS

One su i ranije kroz sezonu bile u ulozi delilaca pravde, ali se prvi put u poslednjem kolu srpske lige desilo da budu zajedno na okupu.

Ovo je bio sjajan način da se najiskusnija među njima, Jasmina, oprosti od aktivnog suđenja.

Njena koleginica Ivana Ivanović je sumirala utiske posle ove istorijske večeri.

- Ovo je bila jedinstvena prilika da ženska sudijska trojka odsudi prvoligašku mušku utakmicu, jer se koleginica Jasmina oprasta od aktivnog suđenja. Ostaje nas dve na KLS i proći ce sigurno jos dugo vremena do nove ovakve prilike. Drago mi je da sam bila deo ove priče i oproštaja koleginice koja je u svojoj karijeri odsudila sve sto se odsuditi može i bila među najboljim ženskim sudijama na svetu, ako ne i najbolja u jednom trenutku.

Ona je dodala da će se u nastavku karijere ugledati na nju...

- Kada imate takav reper, teško je dosegnuti taj kvalitet, ali istovremeno imate i odgovornost i dodatni motiv da date i više od svog maksimuma. Na kraju, drago mi je da se desio i ovaj pomak u suđenju na ovim prostorima, u smislu zastupljenosti žena. Iako je to na Balkanu išlo dosta teško, ipak smo u košarkaškom smislu uvek bili lider, pa je bilo vreme i da sudijski ispratimo postojeće tendencije - rekla Ivanović.

Jasmina Juras iza sebe ima prebogat sudijski "dosije"... Sudila je na četiri Svetska prvenstva, sedam Evropskih, bila učesnik Olimpijade u Pekingu i na gotovo svim elitnim evropskim takmičenja...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.