RADONJIĆU SE OSTVARILA ŽELJA! Trener Zvezde SUMIRAO sezonu u Evroligi!
Dejan Radonjić, Foto: Starsport

zadovoljan!

RADONJIĆU SE OSTVARILA ŽELJA! Trener Zvezde SUMIRAO sezonu u Evroligi!

Trener Crvene zvezde analizirao sezonu u Evroligi i otkrio očekivanja u nastavku

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić podvukao je crtu posle završene sezone u Evroligi.

Zvezda je ove večeri savladala aktuelnog šampiona Evrope rezultatom 93:85 i završila sezonu skorom 12-16.

- Čestitam mojim igračima. Velika pobeda za nas. Početak nije bio dobar. Odbrana je bila mekana, grešili smo. U trećoj četvrtini je početak bio jako dobar, ofanzivno i defanzivno. Teška je utakmica bila - bile su prve impresije Radonjića.

Dejan Radonjić
Dejan Radonjićfoto: Marko Đoković

- Pokušali smo da se što bolje pripremimo. Značajno je bilo što smo koristili Holinsa. Raduje to što smo pobedom završili Evroligu. Ovogodišnje izdanje je završeno sa 14 pobeda u 33 meča. Pobede koje smo ostvarili... Želja nam je bila da ove godine imamo više pobeda nego prošle, to smo i ostvarili. Osim u par utakmica, igrali smo prepoznatljivo. Pobeđivali smo, gubili. Negde smo iskoristili šanse, negde nismo. Tokom pripremnog perioda imali smo problema sa povredama. U tim okolnostima smo trenirali. Evroligu smo počeli bez pet igrača. Adaptirali smo se na sve te situacije. Pokazivali smo karakter. Odigrali smo ligu, 33 meča, 29 utakmica nismo bili kompletni. Sagledavajući tu činjenicu, morao bih dobro da razmislim kako da kvalifikujem ovu sezonu. Imali su i drugi timovi probleme sa povredama i koronom. Ali nije isto kad Barselona ostane bez igrača i kad mi ostanemo -rekao je Radonjić.

Da li će Zvezdi dobro doći lakši raspored do kraja ABA lige?

KK Crevena zvezda, Evroliga, Košarka
foto: Starsport©

- Do kraja ABA lige sa 2 pobede obezbeđujemo prvo mesto. Mi smo jedina ekipa u Evroligi koja igra paralelno takmičenje koje je najznačajnije za klub. Nije lako posle ovih napora da držiš nivo igre.

Potom je usledilo pitanje da li je povreda Holinsa uticala da zvezda ne udje u top 8?

- U ovom periodu smo bili u dobrom ritmu. Holins je bio u najboljoj formi otkako je došao. Ispao je on, pa je ispao Lazić. Pitanje kako bi se situacija razvijala da smo npr. u prvom kolu imali 5 igrača više, a ne manje... - poručio je Radonjić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.