NAJTUŽNIJI DAN ZA NAVIJAČE CRVENE ZVEZDE: Crveno-beli će ZAUVEK pamtiti 1. april!
Crvena zvezda - MASH, Foto: Youtube/printscreen

TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO...

NAJTUŽNIJI DAN ZA NAVIJAČE CRVENE ZVEZDE: Crveno-beli će ZAUVEK pamtiti 1. april!

Košarkaši Crvene zvezde su propustili priliku da podignu evropski trofej i od "gotovog napravili veresiju" pred 7.000 "Delija" u Pioniru

Objavljeno: 10:57h

Sezona 1997/98 je zauvek urezana u sećanju navijača Crvene zvezde, stigla je dugo čekana šampionska titula, ali se upravo 1. aprila desio i jedan od najtežih poraza u istoriji kluba.

Iako su crveno-beli imali ogromnu šansu da na svom terenu sruše Veronu MASH u revanšu Kupa Radivoja Koraća koji je tada još uvek bio međunarodno takmičenje, to se nije obistinilo...

Crvena zvezda je prvoj utakmici u Veroni slavila sa šest poena razlike (68:74), ali su Italijani u revanšu pobedili rezultatom 73:64 i domogli se evropskog trofeja.

Atmosfera u "Pioniru" je bila paklena, 7.000 navijača je bilo spremno da slavi veliki uspeh, ali od samog starta meča izabranici Vladimira Lučića nisu mogli da dođu do svoje igre.

Crvena zvezda - Verona MASH
Crvena zvezda - Verona MASHfoto: Youtube/printscreen

Prednost italijanskog tima je rasla i do dvocifrene, a u finišu je usledila prava drama.

Oliver Popović je trojkom 16 sekundi pre kraja smanjio razliku na sedam poena, Rendolf Kiz je sa linije penala pogodio samo jedno slobodno bacanje, ali je u narednom napadu lopta nakon šuta Vojkana Benčića za tri poena kružila po obruču i izašla, pa je Alesandro Boni sa penala postavio konačan rezultat.

U poslednjem napadu Oliver Popović je čak uspeo i da pogodi trojku sa deset metara, ali su sudije već prekinule akciju zbog faula.

Crvena zvezda: Perović, Benčić 8, Rakočević 5, Stanojević 6, Bolić 2, Topić 17, Kuzmanović 6, Popović 14, Mišković 6 , Topalović. Meš Verona: Bulara 12, Boni 9 , Jucolinjo 18, Dala Vekia 13, Jerišov 2, Gnad 6, Braun 2, Kejs 11.

Izgleda da su košarkaši Zvezde izgoreli u želji, podlegli pritisku, a suze po završetku meča su rekle sve... Ono što je svom Zvezdašima dodatno stavilo so na ranu je to što je usledio potpuni krah tima iz Verone, ali su ipak uspeli da se domognu evropskog trofeja.

Tog dana je, inače, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca u Kupu Zvezda ispala od Obilića, a onda je MASH dodatno pokvario raspoloženje "Delijama" koje ni dan danas ne mogu da prebole ovaj poraz.

Svakako, poslednji minuti su baš mučni za gledanje, dok hiljade navijača napušta dvoranu, košarkaši Crvene u potpunom nokdaunu stoje na terenu i žale za propuštenom šansom...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.