U kog košarkaša Barselone je bila zaljubljena ćerka Svetislava Pešića? (FOTO)

Jasikevičijus otkrio

U kog košarkaša Barselone je bila zaljubljena ćerka Svetislava Pešića? (FOTO)

Čuveni Litvanac izneo je u svojoj autobiografiji detalje iz vremena dok je igrao u španskom velikanu pod palicom srpskog trenera
Objavljeno: 14:55h

Legendarni litvanski košarkaš Šarunas Jesikevičijus objavio je svoju autobiografiju pod imenom "Pobeđivati nije dovoljno: Moj život, moja košarka", a u njoj je pričao o svojoj košarkaškoj karijeri. Za srpske ljubitelje košarke je sigurno interesantan deo gde je govorio o vremenu koje je proveo igrajući u Barseloni, gde je pod palicom Svetislava Pešića osvojio Evroligu.

Prisećajući se tih dana Veliki Šaras je pažnju posvetio i svom velikom prijatelju Andersonu Varežau kojem je u tom periodu bio neka vrsta očinske figure i koji ga je zvao da mu se priključi u Klivlendu kad je nameravao da se otisne u NBA ligu. Govoreći o brazilskom centru koji je s 18-godina stigao u katalonski tim, Jasikevičijus je ispričao kako je trenerova ćerka Ivana bila potajno zaljubljena u Brazilca i da su ga zbog toga često on i ostali igrači začikavali na treningu, ali i sam Pešić.
- Jednom smo bili na aerodromu posle neke pobede Pešić je rekao Andersonu: "Varežao, nemoj previše da gledaš u Ivanu". Zbog toga smo mu govorili da je trenerov miljenik i da igra samo zato što se sviđa trenerovoj ćerki - napisao je Jasikevičijus u svojoj knjizi. Podsetimo i da je Ivana slaba na košarkaše, pa se tako i udala za Jana-Hendrika Jaglu, nemačkog reprezentativca.
Takođe, pomenuo je i jednog od najboljih evropskih igrača svih vremena Dražena Petrovića zbog koga je uzeo dres sa brojem 3 u Indijani, jer je Hrvat bio taj zbog koga je počeo da se bavi košarkom i inspirisao ga tokom čitave uspešne karijere. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.