IZABRAN: Saša Danilović je novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije! (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

Dobili Smo prvog čoveka košarke

IZABRAN: Saša Danilović je novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije! (VIDEO)

Očekivano jedini kandidat je dobio poverenje Skupštine
Objavljeno: 14:59h

Košarkaški savez Srbije dobio je novog predsednika na Skupštini koja je održana u hotelu "M", a to će biti Predrag Saša Danilović.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Proslavljeni jugoslovenski i srpski košarkaš jedini je podneo kandidaturu za prvog čoveka srpske košarke i predložio četvoro potpredsednika - Igor Rakočević (muška košarka), Ana Joković (ženska košarka), Bojan Radun (finansije i marketing), Dušan Projović (takmičenja).

Na Skupštini je bilo prisutno 27 od 32 delegata koji su imali pravo glasa i svi su glasali za nekadašnjeg reprezentativca i kasnije predsednika Partizana.

Izbornoj Skupštini su prisustvuovali svi najznačajniji ljudi srpske košarke od Dude Ivkovića i Bore Stankovića, preko Nebojše Čovića, Igora Rakočevića, Mlađana Šilobada, pa sve do bivšeg predsednika Dragana Đilasa.

foto: Espreso
foto: Espreso

Prvi se obratio bivši predsednik KSS-a Dragan Đilas koji je poručio da svi u Srbiji imaju omiljeni klub, ali da je Srbija svima omiljena i poželeo sreću Daniloviću.

foto: Espreso

Nakon njega reč je preuzeo dugogodišnji sekretar FIBA Bora Stanković koji je predložio da se bivšem predsedniku KSS-a uruči zlatna značka KSS kao najviše priznanje za sve što je uradio tokom šest godina za srpsku košarku.

Nakon toga se pristupilo glasanju i svi su bili za.

foto: Espreso

Posle izbora reč je uzeo novi predsednik KSS-a koji je rekao da je ovo veliko priznanje i čast za njega.

- Veoma sam počastvovan i smatram da je ovo veliko priznanje za celu moju karijeru, što sportsku, što funkcionersku. Verujte mi da nisam spremao govore i papire, jer mislim da je ovo iskrenije i mnogo bliže meni. Gospodin Đilas je moj dugogodišnji prijatelj i ponosan sam na to, kao i na ono što je uradio u Savezu. Ako ja i moj tim uspemo jedan deo onoga da uradimo što je on uradio u prethodnih šest godina ja ću biti zadovoljan - rekao je između ostalog Danilović, a njegovu kompletnu izjavu poslušajte na snimku ispod.

(V. Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.