POKUŠEVSKI SE "RAZGOROPADIO"! Srbin uzalud BRILJIRAO - Dalas učinio uslugu Jokiću! (VIDEO)
Aleksej Pokušavski, Foto: Profimedia

sjajna partija!

POKUŠEVSKI SE "RAZGOROPADIO"! Srbin uzalud BRILJIRAO - Dalas učinio uslugu Jokiću! (VIDEO)

Srpski košarkaš uzalud briljirao, Oklahoma nastavila sa serijom poraza

Objavljeno:

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski nastavio je sa odličnim partijama u NBA ligi, ali je Oklahoma zabeležila novi poraz.

Pokuševski je bio veoma raspoložen u porazu Tandera od Bostona, rezultatom 132:123, ali njegove partije u poslednje vreme raduju.

Srpski košarkaš je na parketu proveo 28 minuta i za to vreme postigao 19 poena (7/13 iz igre, 3/7 trojke), imao pet skokova, tri asistencije i po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

Boston je utakmicu otvorio serijom 13:0 i već tada je bilo jasno da domaćin nema šta da traži. Seltiksi su imali +20 već u prvoj četvrtini i do kraja su rutinski čuvali prednost.

Tander je u završnici uspeo samo da ublaži poraz, ali ne i da duel uvede u rezultatsku neizvesnost.

Pored Pokuševskog, u ekipi Oklahome istakli su se Terens Men sa 35 poena, sedam uhvaćenih lopti i četiri uspešna dodavanja, dok je Šaj Gildžus-Aleksander pored 31 poena imao i devet asistencija.

U pobedničkom sastavu ponovo je bio najbolji Džejson Tejtum sa 36 poena, sedam skokova i šest asistencija. Džejlen Braun zaustavio se na 25 poena, a Vilijams je kompletirao dabl-dabl (20 poena i 10 skokova).

Oklahoma je pretrpela 10. uzastopni poraz i pretposlednja je na Zapadu sa skorom 20-52, dok je Boston četvrti tim Istoka sa 45 trijumfa i 28 neuspeha.

Košarkaši Dalas Maveriksa učinili su veliku uslugu Denver Nagetsima za koje igra naš Nikola Jokić.

Luka Dončić je podbacio, ali je Dalas uspeo da savlada zahuktalu Minesotu 110:108 i tako direktno pomogne Jokićevom timu u borbi za mesto koje vodi direktno u plej-of.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Pauel sa 22 poena, dva manje postigao je Dinvidi (obojica imali po osam uhvaćenih lopti), dok se heroj Bulok zaustavio na 18.

Srpski reprezentativac Boban Marjanović ni ovoga puta nije dobio šansu od trenera Džejsona Kida.

Na drugoj strani, bolji od ostalih bio je spomenut Tauns (22 poena i osam skokova), Edvards ga je pratio sa 19 poena, jednim više od Rasela.

Pobede su tokom noći još ostvarili Šarlot Hornetsi, Los Anđeles Lejkersi, Portland Trejlblejzersi, Bruklin Netsi, Filadelfija Seventisiksersi, Čikago Bulsi i Hjuston Roketsi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.