Abramovičeva desna ruka je NAJDOMINANTNIJA ŽENA u svetu fudbala! KASNIM PORUKAMA muči moćne! ŠARMANTNA PRELEPA ZVER
Marina Granovskaja, Foto: instagram/entirelycfc, instagram/ chelsea.aze1905

da li i ona odlazi!

Abramovičeva desna ruka je NAJDOMINANTNIJA ŽENA u svetu fudbala! KASNIM PORUKAMA muči moćne! ŠARMANTNA PRELEPA ZVER

Fudbalski svet ne pamti dominantniju ženu od "neustrašivog menadžera" koji se ne plaši da dođe u sukob sa najmoćnijim ljudima u sportu. Ovo je priča o Marini Gravnoskaiji.

Objavljeno: 10:22h

Ona svoj posao radi daleko od očiju javnosti i ostavlja najmoćnije menadžere današnjice širom otvorenih usta svojim beskompromisnim stilom pregovaranja.

Reč je o Marini Gravnovskaji, pravoj enigmi, koja je glavni Čelsijev operativac na fudbalskom tržištu i žena koja pred svima deluje neustrašivo.

U danima kada Čelsi prolazi kroz težak period posle odluke Romana Abramoviča da napusti londonski klub, ugledni L'Ekip doneo je neispričane detalje o misterioznoj Marini.

Gravnoskaja ima 47 godina i mnogi je smatraju glavnom na Stamford Bridžu i ne plaši se da dođe u sukob sa menadžerima najvećih svetskih zvezda. Tokom vikenda Roman Abramovič je dobio ovacije navijača "londonoskih plavaca".

Neki menadžeri su otkrili da ih kontaktira sa kasnim porukama i odgovara na njih u nemogućim trenucima, preko aplikacije WhatsApp.

U jednom trenutku se čak žestoko sukobila sa Minom Raiol, najkontroverznijim menadžerom na svetu. U početku se mislilo da je Granovskaja, koja je stigla u Čelsi 2013. godine, bila mekana u pregovorima, ali su njene pregovaračke veštine došle do izražaja kada se u pregovorima borila sa elitnim klubovima da dovede velika imena.

Kako je Abramovič počela da ima sve više problema sa vizama, njena uloga u Čelsiju je postala sve veća, pa je praktično preuzela kontrolu, ali sada kada odlazi ruski oligarh, verovatno odlazi i ona.

1 / 2 Foto: instagram/entirelycfc, instagram/ chelsea.aze1905

Iako je pedantna i veoma kulturna, kada sedne za pregovarački sto, postaje neustrašiva. To je potvrdio predsednik Lila Olivije Letang:

- Kada je upoznate, otkrijete prelepu, veoma kulturnu osobu sa smislom za humor - rekao je Letand.

Roman Abramovič je dobio zanimljivu poruku iz Srbije, koja je postala hit na internetu.

Menadžeri su u početku mislili da će se lako nositi sa Marinom, ali se desilo suprotno. Postepeno je svojim oštrim stavom izgradila reputaciju najdominantnije žene u svetu fudbala.

Abramovič i Granovskaja počeli su da sarađuju još 1997. godine, kada mu je bila pomoćnica u jednoj od njegovih kompanija, a u Čelziju je od 2013. godine. Ugledni The Times je Marinu svojevremeno proglasio najmoćnijom ženom u svetu fudbala. U decembru 2021. proglašena je za najboljeg sportskog direktora evropskog fudbala, a časopis Forbs ju je uvrstio na listu pet najmoćnijih žena u sportu uopšte.

Jedna od najboljih ponuda u poslednje vreme je besplatno dovođenje Tijaga Silve, dok se izdvaja prodaja Edena Azara Real Madridu za više od 100 miliona evra kada je Belgijanac ušao u poslednju godinu ugovora.

Ipak, stiče se utisak da se era beskompromisne vladavine jedne žene na Stamford Bridžu bliži kraju. Prvi koji će spakovati kofere zbog ruske invazije na Ukrajinu i brojnih sankcija je Abramovič, a sledeći odlazi njegova sadašnja desna ruka...


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.