STRAŠNA, JEZIVA, BOLNA ISPOVEST! NAHRANILA VOJNIKE SA PUŠKAMA PA DOŽIVELA TRAUMU! GOLIM RUKAMA ZAUSTAVLJAMO TENKOVE
Foto: EPA/DAVID GHAHRAMANYAN

rat u ukrajini

STRAŠNA, JEZIVA, BOLNA ISPOVEST! NAHRANILA VOJNIKE SA PUŠKAMA PA DOŽIVELA TRAUMU! GOLIM RUKAMA ZAUSTAVLJAMO TENKOVE

Strašna ispovest ukrajinske sudinice sa FIFA značkom, obišao svet.

Objavljeno: 18:20h

Ukrajinski fudbalski sudija Marina Striletska (38) imala je neprijatno iskustvo sa ruskim vojnicima.

Sudija, koji ima značku FIFA, nalazi se na istoku Ukrajine, gde se takođe vode borbe i gde je ruska vojska zauzela položaje. Njeno selo se nalazi u blizini razrušenog drugog po veličini ukrajinskog grada Harkova.

Marina Striletska je dala emotivan intervju za britanski dnevnik The Mirror i ispričala o strahotama koje su je zadesile.

Trojica mladih Ukrajinaca poginula su od ruskih granata dok su igrali fudbal u blizini škole u ​​ukrajinskom gradu Mariupolju.

- Moja porodica i ja smo danima kod kuće. Ponekad se čuju eksplozije, čuju se tenkovi na ulicama. Rusi su svuda oko nas, nismo mogli da odemo. U mom selu je sada mirno, ali u susednim selima ima tuča i eksplozija i bombi - rekla je ona, nastavljajući:

1 / 12 Foto: Profimedia

- Sada je najbezbednije sedeti kod kuće i moliti se. Imamo podrum, pa možemo tamo da se sakrijemo. Spavam na podu kod ulaza u podrum. Ruski vojnici nam dolaze sa puškama na vratima, ali su gladni, i traže hranu i vodu. Nakon što jedu i piju vodu, pljačkaju nas.

Međunarodni sudija je takođe rekao da je Rusija koristila oružje zabranjeno Ženevskom konvencijom, na maloj udaljenosti od njene kuće.

"Ustajanje" sportista iz Ukrajine, navelo nas je da se prisetimo 1999. godine, i da pomenemo makar neke od srpskih sportista koji su digli glas protiv NATO agresije.

Ali Striletska tvrdi da se Ukrajinci neće predati i da će se „boriti do kraja” za svoju zemlju.

- U Okhtirki, koja je 40 kilometara od mesta gde ja živim, već su bacili termobaričnu bombu. Ukrajinci su neustrašivi. Borimo se praznih ruku i zaustavljam tenkove koristeći samo svoja tela. Kod kuće pripremamo molotovljeve koktele da zaštitimo naše domove. Borićemo se do kraja jer verujemo u našu zemlju i njen narod - dodala je Marina.

Dejo Savićević je izneo svoj stav o ratu koji je ušao u deveti dan.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.