UKRAJINCIMA NIJE DO FUDBALA: Oni imaju jedan poseban zahtev za FIFU i UEFU!
Foto: AP Justin Setterfield

OČEKIVANO

UKRAJINCIMA NIJE DO FUDBALA: Oni imaju jedan poseban zahtev za FIFU i UEFU!

Zahtev za odlaganjem je sasvim očekivan s obzirom na odluku o progralešnju vanrednog stanja u Ukrajini u roku od 30 dana

Objavljeno:

FS Ukrajine je zatražio od UEFA i FIFA odlaganje bažaš meča sa Škotskom za odlazak na Mundijal 2022.

"Hempden park" u Glazgovu je trebalo da bude mesto odigravanja duela dve reprezentacije 24. marta, ali to po svemu sudeći neće biti slučaj, jer je za očekivati da FIFA izađe u susret Ukrajincima.

Pobednik ovog baraž duela bi potom za vizu za Katar igra sa boljim iz meča Velsa i Austrije.

Kako je u toku vojna operacije Rusije na teritoriji Ukrajine, logično je da ukrajinski savez traži da se meč pomeri za neki drugi datum.

Predsednik Saveza Oleksandr Petrakov je rekao da su pregovori sa igračima Ukrajine oko odlaska na odigravanje meča sa Škotskom u toku.

- Razgovarao sam sa nekoliko igrača reprezentacije koji su još u zemlji. Ne bih da kažem gde se trenutno nalaze. Takoše, pričao sam i sa Anderejem Jermolenkom iz Vest Hema i Oleksandrom Zinčenkom iz Mančester sitija. Svi su šokirano kao i ja. Bio sam u Turskoj na pripremama naših ekipa i tamo su mi rekli da će Rusija izvršiti invatiju, ali nisam im verovao - rekao je Petrakov.

Zahtev za odlaganjem je sasvim očekivan s obzirom na odluku o progralešnju vanrednog stanja u Ukrajini u roku od 30 dana.

To vlastima daje pravo da zabrane masovna okupljanja kao i bilo koji sportski događaj.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.