OVO ĆE IH BAŠ ZABOLETI: Albanci se svojski potrudili i zadali NAJJAČI (i NAJSRAMNIJI) udarac Rusima!
Olta Džačka/Vladimir Putin, Foto: EPA/Toms Kalnins, Printscreen/tvzvezda.ru

dodvoravanje zapadu?

OVO ĆE IH BAŠ ZABOLETI: Albanci se svojski potrudili i zadali NAJJAČI (i NAJSRAMNIJI) udarac Rusima!

Ministarka Olta Džačka je uspela da istakne Albaniju u sankcijama prema Rusiji Vladimira Putina

Objavljeno: 12:52h

Sukobi ruskih i ukrajinskih snaga ne prestaju ni peti dan zaredom, a nastavljaju se sankcije za Rusiju u raznim sferama pa i u sportu.

Tri fudbalske reprezentacije iz kostura mini turnira baraža za Svetsko prvenstvo u kom se nalazi i Rusija - Poljska, Češka i Švedska - najavile su da neće igrati protiv ove selekcije, a sada je najjači sportski udarac "Zbornaji" zadala Albanija.

1 / 6 Foto: Profimedia

Naime, Albanci su odlučili da ni u jednom sportu neće učestvovati protiv Rusije, sve dok traje invazija na Ukrajinu.

- Albanija neće učestvovati ni u kakvim sportskim takmičenjima s Ruskom Federacijom do kraja ukrajinske okupacije - reči su ministarke spoljnih poslova Albanije, Olte Džačke.

Inače, fudbalska reprezentacija Albanije je smeštena u grupi zajedno s Rusijom u Ligi nacija i trebalo je da igraju meč 2. juna u Tirani, a revanš 13. istog meseca na teritoriji Rusije.

Šta će od tih utakmica biti, ostaje da vidimo.

Podsetimo, FIFA je donela odluku da Rusija može da se takmiči ali pod nazivom "Fudbalski savez Rusije", bez svoje himne, zastave i navijača, te na neutralnom terenu.

Reprezentativci Rusije
Reprezentativci Rusijefoto: EPA/Wolfgang Rattay

Bivši ruski bokser i olimpijski šampion 2004. Aleksandr Povetkin jedan je od retkih sportista za sada koji su stali na stranu predsednika Rusije Vladimira Putina.

Zbog rata, mnogima je ugrožena karijera:

Ruskim teniserima i teniserkama je sad ugroženo i potencijalno takmičenje, vodi se inicijativa da im se zabrani učešće na turnirima..

Međunarodna tekvondo federacija (ITF) oduzela je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu crni pojas zbog vojne operacije u Ukrajini.

Vladimir Putin
foto: Profimedia

I svetska džudo federacija je iz svog članstva izbacila Vladimira Putina, a na jednom takmičenju u mačevanju ukrajinski mačevaoci su odbili da se bore protiv ruskih kolega, što je izazvalo zanimljivu reakciju protivničke ekipe.

Vasilij Lomačenko, bivši svetski šampion i dvostruki osvajač zlatne medalje u boksu 2008. i 2012, odlučio je da se stavi na raspologanje vojsci u Ukrajini.

Međunarodni olimpijski komitet je izdao saopštenje u kom poziva na izbacivanje ruskih i beloruskih sportista iz međunarodnih takmičenja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.