NEDOPUSTIV POTEZ VLAHOVIĆA! Srbin ponovo na stubu SRAMA!
Dušan Vlahović, Foto: Profimedia

otkud sad ovo?

NEDOPUSTIV POTEZ VLAHOVIĆA! Srbin ponovo na stubu SRAMA!

Ne stišava se bura oko transfera srpsog napadača u Juventus

Objavljeno: 17:26h

Srpski fudbaler Dušan Vlahović je i dalje u žiži italijanske javnosti, što zbog dobrih igara u dresu Juventusa, tako iz prelaska u redove torinskog velikana koji mnogi ne odobravaju!

Sportski direktor Salernitane Valter Sabatini žestoko je kritikovao srpskog asa zbog "izdaje" Fiorentine.

Sabatini je, u svom maniru, žestoko opleo po Dušanu Vlahoviću zbog činjenice da je na "ružan" način napustio klub u kojima je eksplodirao. Pored Vlahovića na meti Sabatinijevih kritika našao se i Đanluiđi Donaruma!

- Vlahovićev odlazak iz Fiorentine u Juventus? Nije to bila plemenita stvar, zapravo, nedopustiv potez. Kako to da nemaš nikakvu zahvalnost prema klubu koji je verovao u tebe. Isti važi i za Donarumu i Milan. U tim klubovima su dobili šansu, počeli da igraju. Toliko o ljudskim kvalitetima - rekao je Sabatini.

Suštinska razlika između Dušana Vlahovića i Đanluiđija Donarume je činjenica da je Fiorentina zaradila oko 80.000.000 evra za srpskog napadača. Sa druge strane, italijanski golman napustio je Milan po isteku ugovora, a "rosoneri" nisu zaradili ni cent od njegove "prodaje".

Ipak, razlog zbog kog je Vlahović "omražen" u Italiji je činjenica da je dres Viole zamenio Juventusovim, dok je Donaruma makar napustio Apenine i preselio se u Pari Sen Žermen.

Valter Sabatini
foto: EPA/Simone Arveda

Za kraj, Sabatini se dotakao i situacije u ostalim klubovima u Seriji A, a na udaru Italijana našao se i Žoze Murinjo. Poslednjih godina, brojni stručnjaci smatraju da je Portugalca pregazilo vreme, a da trener Rome ne uspeva da promeni ništa u svojoj filozoviji i stilu igre.

Markus Rešford, Đanluiđi Donaruma
foto: EPA/Andy Rain

- On je uspešan glumac, ali ja želim da vidim pravi fudbal. On će moći da mi replicira da je osvojio sve, a da ja nisam osvojio ništa. On je dobar za određenu vrstu ekipa, za određeni kontekst i cilj. Ja gledam rezultate. On iz svakog poraza izlazi sam. Igrače ostavlja na lomači... Sve to je jako upitno. Ovo je prelazna godina, a rad u Romi je posebna vrsta realnosti. Posle uvodne seozne, Murinjo će pokušati da popravi stvari, ali sigurno ne sa igračima poput Serža Oliveire - istakao je Sabatini.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.