SILOVALI JE, A NJOJ PRETI 100 UDARACA BIČEM I 7 GODINA ZATVORA: Organizatorka Svetskog prvenstva u Kataru šokirala!
Paola Šitekat, Foto: Twitter/Paola Schietekat

najkontroverzniji mondijal u istoriji

SILOVALI JE, A NJOJ PRETI 100 UDARACA BIČEM I 7 GODINA ZATVORA: Organizatorka Svetskog prvenstva u Kataru šokirala!

Paoli je kao rešenje predloženo da se uda za čoveka koji je silovao

Objavljeno:

Paola Šitekat (28) bila je žrtva seksualnog zlostavljanja 6. juna 2021. godine dok je radila u Kataru u organizacionom odboru za Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Ona je napad prijavila katarskim vlastima, ali je na kraju ona optužena za "vanbračni seks", te joj preti kazna od 100 udaraca bičem i sedam godina zatvora jer je protivzakonito imati seks van bračne zajednice u Kataru, baš kao i u nekim drugim islamskim zemljama.

Meksikanku je navodno silovao jedan od njenih saradnika koji joj je provalio u stan, a potom joj pretio ubistvom.

Advokati su joj rekli da je jedan od načina da se izbegne kazna taj da se uda za čoveka koji ju je silovao (!), ali je umesto toga Paola odlučila da pobegne iz Katara, ostavivši iza sebe ono što je nazivala svojim 'poslom iz snova'.

Optužbe protiv Šitekat, koja je ekonomista i antropolog, još su na snazi i očekuje se da će ona biti osuđena u odsustvu 6. marta.

Šitekat tvrdi da Katar, koji će biti prva arapska država domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu u decembru 2022, više brine o zaštiti napadača nego žrtve silovanja.

Njen napadač oslobođen je optužbi jer 'nije bilo kamera koje su bile usmerene direktno na vrata stana, pa nije bilo načina da se proveri da li se napad odigrao'.

Paoli je laknulo kada je otišla u domovinu, ali zna da joj tek predstoji borba.

- Nikad nisam disala s većim olakšanjem nego kad su mi otisnuli pečat u pasoš. U Meksiku je adrenalin stao i počeo je sporiji proces, iako jednako složen i bolan - kazala je ona.

Takođe je napala meksičko Ministarstvo spoljnih poslova jer nije zaštitilo svojih 600 građana koji žive u Kataru, posebno od rodno uslovljenog nasilja.

- Suština stvari nije ono što možemo ili ne možemo učiniti u vezi s katarskim zakonima, budući da je Katar suverena država. Ne možemo to da promenimo, ali udruženja meksičkih institucija su nešto što može biti bolje i što možemo da zahtevamo kao društvo - rekal je Šitekat.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.