STANOJEVIĆ OPREZAN: Zvezda se IZUZETNO pojačala, imaju po 2 stranca na jednoj poziciji, da ne kažem 3!
Aleksandar Stanojević, Foto: Starsport

nema opuštanja

STANOJEVIĆ OPREZAN: Zvezda se IZUZETNO pojačala, imaju po 2 stranca na jednoj poziciji, da ne kažem 3!

Trener Partizana se nada da će njegova ekipa biti brža u drugom delu sezone

Objavljeno: 15:21h

Aleksandar Stanojević, trener fudbalera Partizana, rekao je danas da je srećan zbog početka prolećnog dela sezone, kao i da je ekipa potpuno spremna za nastavak prvenstva.

Fudbaleri Partizana gostuju u subotu ekipi Radničkog iz Niša, u utakmici 22. kola Superlige Srbije.

Crno-beli su prvi na tabeli posle 21 odgiranog kola sa 59 bodova, dok je niški tim sedmi sa 27 bodova.

FK Partizan, FK Dinamo Moskva
foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

- Drago nam je da počinjemo ovaj drugi deo sezone. Srećni smo svi zbog toga. Jedva čekamo da počne sve ovo. Potpuno smo spremni, odradili smo sve što smo zamislili, imali smo dobre utakmice, tako da potpuno spremni idemo na jedno teško gostovanje u Niš. Tako da nemamo nikakvih problema, danas imamo poslednji trening pred utakmicu i još ćemo neke stvari definisati - rekao je Stanojević na konferenciji za medije.

- Nama je ekipa spremna 100 odsto, tako smo pravili da bude od prvog dana, nemamo mi vremena da se zagrevamo pa da budemo spremni za treće kolo. Ne, mi smo spremni 100 odsto imamo naravno Pantića koji je već duže povređen, imamo dva igrača koji tek treba da uđu u ritam (Jevtović i Fejsa), ovi ostali su spremni. Marković se vratio posle duže pauze, uključujući i Natha - dodao je on.

Stanojević je rekao da je Radnički u poslednje vreme napredovao kao klub, i da je uvek bio "problematičan" protivnik za večite rivale.

FK Radnički Niš
foto: Starsport©

- Uvek je bio problematičan za nas i Zvezdu, u ranijim slučajevima više za nas... Fokusiran sam na koji način da pobedimo utakmicu - ocenio je on.

U prelaznom roku mladi napadač Nikola Štulić prešao je iz Partizana u niški tim, a trener crno-belih je istakao da je bitno da dobije priliku da igra.

- U Partizanu neko dobije šansu, iskoristi je ili ne, dolaze novi, Milovanović je dobio šansu iskoristio je u svakom trenutku. Najbolje je za Štulića bilo da ide negde da igra, mlad je dečko i odličan je igrač. Oni imaju dosta dobrih igrača, oni su klub u usponu sa izuzetno dobrim trenerom i znamo otprilike odakle nam preti opasnost, dosta rotiraju. Spremni smo i nadamo se da ćemo dobro završiti - rekao je Stanojević.

Šef stručnog štaba Partizana dodao je da Lazar Marković nije potpuno spreman za nastavak, kao i da zna koji će tim izvesti na meč u Nišu, dok za duel u šesnaestini finala Lige konferencija protiv Sparte iz Praga takođe postoji plan.

Aleksandar Stanojević
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Stanojević je ocenio da svaki igrač treba da se oseća kao deo kolektiva, a da će u nastavku sezone biti rotacija na svim pozicijama.

- Imamo tri štopera svejedno je koga stavite, imate bekove takođe imate vezne i napadače, tako da nemamo prvu postavu. Jednostavno ovo je timska borba naša, naravno da znam ko će braniti, ali to nema veze sa generalnom probom. Drago mi je da je Lukač podigao formu i na njega vrlo ozbiljno računam, mnogo više nego prethodne polusezone, što se mene tiče može i on da brani, nikakav problem - rekao je on.

Trener Partizana istakao je da jači ulaze u prolećni deo, pošto su iza njih šest meseci u prvenstvu i još jedne pripreme.

On je ocenio da se Crvena zvezda dobro pojačala u zimskom roku, kao i da su igrali dobro u prijateljskom meču protiv Šahtjora.

- Važno je za nas sve da smo u trci za titulu i ja kažem što smo duže u trci za titulu to bolje za nas. Nadam se da ćemo ostati do kraja i da će ovo prvenstvo biti jedno od najzanimljivijih - rekao je on.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Stanojević je rekao da njegov tim jeste trenutni favorit za titulu, zbog pet bodova prednosti u odnosu na Zvezdu, ali da su svi u timu izuzetno oprezni.

- Mi smo izuzetno oprezni, isto funkcionišemo od prvog dana i nerešenim rezutatom u Nišu možete da izgubite prvo mesto za 15 dana. Tako da je rano pričati o bilo čemu, Zvezda se dobro pojačala, igraju dobro i mi igramo odlično, tako da lično mislim da nema favorita. Ispratio sam i prelazni rok i njihove utakmice. Izuzetno su se pojačali, igrali su dobro sa Šahtjorom, imaju po dva stranca na jednoj poziciji, da ne kažem tri - istakao je on.

Crno-beli su u prvom delu ostvarili 19 pobeda i dva nerešena rezultata, a Stanojević je dodao da je teško ponoviti takav rezultat.

- Ja se nadam da ćemo biti brži i da ćemo igrati brže u drugom delu, nadam se da ćemo da koristimo i drugi sistem, mi smo pet puta igrali sa tri pozadi. Imamo mogućnost i da promenimo sistem u datom trenutku. Nadam se da smo malo ubrzali igru, videćemo koliko nam uslovi za igru dozvoljavalju da se pokažemo. Dobićemo svežijeg Natha, Markovića, i ovi mlađi igrači će se podići. Teško je napraviti isti rezultat, nemoguće je da odigrate samo dve nerešene - zaključio je Stanojević.

Meč između Radničkog iz Niša i Partizana na programu je u subotu od 14.30.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.