POZNATO JE KOLIKO ĆE PARTIZAN I ZVEZDA ZARADITI OD UEFE: Britanski Tajms obelodanio cifre, koje uopšte nisu male!
Foto: Starsport©

sjajno

POZNATO JE KOLIKO ĆE PARTIZAN I ZVEZDA ZARADITI OD UEFE: Britanski Tajms obelodanio cifre, koje uopšte nisu male!

Podsetimo, od 2024. godine sledi i novi format Lige šampiona po kom će 36 timova igrati grupnu fazu, prti čemu će svaki tim odigrati 10 mečeva - pet kod kuće i isto toliko u gostima

Objavljeno:

Britanski "Tajms" obelodanio je u javnosti deo pisma u kom se jasno vidi da će od 2024. do 2027. godine klubovi koji nastupaju u UEFA takmičenjima dobiti čak 40 odsto više novca!

Pismo je potpisao predsednik Evropskog udruženja klubova (ECA) Naser Al Kelaifi, a u njemu piše da je UEFA klupska prava za svoja takmičenja Ligu šampiona, Ligu Evrope, Ligu Konferencija , Superkup Evrope i LŠ za mlade prodala za čak 15 milijardi evra.

Razlog za udruživanje UEFA i ECA jeste taj kako bis e zadao konačan udarac potencijalnom osnivanju Superlige Evrope, ali i da klubovi učesnici pomenutih takmičenja dobiju više novca. To automatski znači i dodatni priliv u kase Crvene zvezde i Partizana koji, ali i ostalih srpskih klubova. Pogotovo ako se domognu grupne faze.

- ECA i UEFA su zajedno postigle više nego što bi dobile odvojeno i iz tog razloga je ceo evropski fudbal jači - rekao je Al Kelaifi, dok je prvi čovek UEFA Aleksader Čeferin dodao:

Večiti derbi
foto: Starsport©

- Drago nam je što smo videli tako veliko interesovanje renomiranih aktera i oduševljeni smo što će postignuti sporazumi omogućiti dalju raspodelu prihoda klubovima širom Evrope u ključnom trenutku kada je upitanju finansijska stabilost. Obe kombanije pokazale su jasnu viziju evropskog klupskog fudbala i uvereni smo da će najbolje fudbalsko takmičenje na svetu, Liga šampiona, ali i druga naša klupska takmičenja, nastaviti da rastu.

Podsetimo, od 2024. godine sledi i novi format Lige šampiona po kom će 36 timova igrati grupnu fazu, prti čemu će svaki tim odigrati 10 mečeva - pet kod kuće i isto toliko u gostima.

Kada se odigra pomenutih deset kola, osam najboljih timova prolazi direktno u osminu finala, a timovi koji su od 9. do 24. mesta na tabeli razigravaće u svojevrsnom baražu – ko će da nastavi takmičenje u nokaut fazi, a ko to ispada zajedno s onih 12 najlošijih iz uvodnog dela LŠ koja će se, osim utorkom i sredom, igrati i četvrtkom zbog većeg broja utakmica.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.