DEBI IZ SNOVA, PA ŠOK! Dušan Vlahović se seli na klupu!
Dušan Vlahović, Foto: Profimedia

otkud sad ovo?

DEBI IZ SNOVA, PA ŠOK! Dušan Vlahović se seli na klupu!

Masimilijano Alegri "žrtvuje" srpskog napadača

Objavljeno: 15:57h

Srpski fudbal Dušan Vlahović je imao debi iz snova za Juventus, pogodio je protivničku mrežu efeknim udarcem već u 13. minutu, ali uskoro bi moglo da usledi neprijatno iznenađenje!

Naš reprezentativac bi mogao da se preseli na klupu, što je najavio trener "stare dame" Masimilijano Alegri.

On želi da rotira i razigra ostale napadačke opcije, zbog čega je i sam nagovestio da bi Dušan Vlahović susret četvrtfinala Kupa Italije mogao da počne na klupi za rezerve.

I to u korist Kaja Žorža, Brazilca iz "klase 2002".

Masimilijano Alegri
foto: EPA/Allesandro Di Marco

Alegri je zadovoljan izdanjem srpskog internacionalca, ali u konkurenciji starosedelaca Paula Dibale i Alvara Morate razmatra da li njega da "žrtvuje" u četvrtak veče protiv Sasuola, kako bi ga sačuvao svežeg za nedeljni derbi Serije A sa Atalantom u Bergamu.

- Jedan od njih trojice (Dibala, Morata, Vlahović, op. au) bi mogao da predahne, moram da procenim Dušana. Kajo Žorž bi mogao da počne, međutim, moramo da imamo na umu da bi utakmica mogla da ode u produžetke, eventualno penale. Na raspolaganju nam je pet izmena i to je važno - pojasnio je strateg Stare dame.

Bude li zaista Vlahović rezerva, prednost će dobiti Kajo Žorž.

- Imao je ponudu Sasuola, da ode na pozajmicu kako bi skupio više minuta, ali je odlučio da ostane u Torinu. Srećan sam zbog toga. Dosta je napredovao, a tek sutra ću odlučiti hoće li biti u prvih 11.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Štoper Đorđo Kjelini neće igrati naredne dve sedmice zbog povrede lista, Leonardo Bonuči će se prvi put pojaviti na terenu u 2022, Mojse Ken je suspendovan, a Federiko Bernardeski će se vratiti treninzima tek u petak. Što ne menja ciljeve crno-belih.

- Sasuolo je dobro taktički organizovan tim. tačno je da su u Đenovi poraženi 0:4, tako da sad traže osvetu za poraz od Sampdorije. Potrebna nam je ozbiljna utakmica, kako bismo se spremili za derbi sa Atalantom. Naš zadatak da je u svakom takmičenju odemo što dalje moguće, a da u prvenstvu završimo među prva četiri tima. Atalanta nam je direktan rival, jer su Milan, Napoli i Inter baš odmakli - dopunio je Maks Alegri.

(Esoreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.