MRKELA OPTIMISTA POSLE NOVE ODLUKE UEFE: Imamo veliki broj vakcinisanih, izguraćemo sve do kraja!
Foto: Starsport©

MRKELA OPTIMISTA POSLE NOVE ODLUKE UEFE: Imamo veliki broj vakcinisanih, izguraćemo sve do kraja!

U igračkom kadru crveno-belih, u početku, postojao je određeni otpor prema vakcinaciji, što je naišlo i na osudu čelnika kluba. Ipak, situacija se promenila

Objavljeno:

Sportski direktor FK Crvena zvezda Mitar Mrkela za B92.net govorio je o novoj odluci UEFA u vezi sa obaveznom vakcinacijom.

UEFA je dala smernice klubovima tako da će izvesno biti neophodno da se svaki igrač vakciniše kako bi izašao na teren u međunarodnim mečevima.

Počev već od marta kada će Crvena zvezda igrati dvomeč osmine finala Lige Evrope.

- Situacija se promenila kada govorimo o našoj situaciji. Dosta igrača se vakcinisalo, veći broj sada je takvih. Razgoravamo i sa igračima koji nisu. Verujem da će ih u narednom periodu biti još više - počeo je Mrkela izjavu za naš sajt.

Mitar Mrkela
foto: Starsport

U igračkom kadru crveno-belih, u početku, postojao je određeni otpor prema vakcinaciji, što je naišlo i na osudu čelnika kluba. Ipak, situacija se promenila.

- Sada smo na 60-70 odsto vakcinisanih igrača u timu. Verujem da ćemo izgurati do kraja - jasan je Mrkela.

Crvena zvezda je dobila jasne smernice iz UEFA.

- Na vezi smo sa UEFA već tri nedelje. Većina zemalja u Evropi više ne priznaje samo PCR test, nego i obaveznu vakcinu. UEFA je i ranije, kada je donosila propise oko kovid protokola, uzimala pravila zemalja. Tako će se ponašati i sada - pojasnio je funkcioner crveno-belih.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.