TUGA! Navijači će ga zauvek pamtiti: Preminuo čuveni Italijan! (FOTO)
Foto, ilustracija, Foto: AP

EKSPERT ZA TRANSFERE!

TUGA! Navijači će ga zauvek pamtiti: Preminuo čuveni Italijan! (FOTO)

Poznat je bio i kao "dželat trenera", tako da je je za 15 godina u Palermu promenio 40 trenera

Objavljeno: 10:26h

Čuveni italijanski biznismen Mauricio Zamparini preminuo je u 81. godini u bolnici, a njega će večno pamtiti navijači Palerma.

On je uspeo da od Palerma da napravi klub koji je konkurentan u Seriji A, dobro je poznato da je imao njuh da proda igrača, ali je potom klub je upao u finansijske poteškoće i došlo je do bankrota, dok je Zamparini takođe imao problema sa zakonom.

Suspendovan je iz fudbala zbog "muljanja" sa transferima fudbalera, odnosno , pa je tako čak pet meseci proveo van sporta.

Mauricio Zamparini, Fudbal, Sport
foto: Profimedia

Pre preuzimanja od strane Zamparinija, Palermo se takmičio u Seriji B, a odmah ih je u sezoni 2003/04 uveo u najviši rang. Tokom njegovog mandata tu su igrali Kavani, Pastore, Mikoli, Dibala, Boško Janković...

Poznat je bio i kao "dželat trenera", tako da je je za 15 godina u Palermu promenio 40 trenera.

Nažalost, taložili su se finansijski problemim najpoznatijeg "roze" kluba na svetu, pa je Zamparini otišao 2017. godine. Vratio se smo godinu dana kasnije, pokušao da ih izvuče iz katastrofe, ali nije uspeo. U decembru 2018. godine Palermo je prodat za simboličnu cenu od 10 evra vlasnicima iz Londona.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.