GODINE SU SAMO BROJ: Vagner Lav pojačao Zvezdinog rivala iz grupne faze Lige Evrope!
Vagner Lav, Foto: Profimedia

transfer

GODINE SU SAMO BROJ: Vagner Lav pojačao Zvezdinog rivala iz grupne faze Lige Evrope!

Iskusni napadač pojačao je ekipu Midtjilanda

Objavljeno: 17:19h

Poput najfinijeg starog vina, Vagner Lav već nekoliko godina unazad uspešno izvlači ono najbolje iz sebe. Mada mu je 37 i dalje je maksimalno motivisan, željan igre i trofeja, pa tako i novih izazova. A najnoviji imaće u Danskoj.

Lider tamošnjeg šampionata Midtjiland saopštio je večeras da je potpisao Brazilca do kraja sezone.

Petoricu napadača koristio je ove sezone Bo Henriksen. Svi oni zajedno postigli su tek 11 golova, od čega čak sedam "otpada" na Žuniora Brumada. Lako je zaključiti da doprinos svih ostalih nije dovoljno dobar, a u klubu očito veruju da je jedan od razloga i to što se rani o veoma mladim igračima, od kojih su trojica tinejdžeri.

Vagner Lav
foto: Profimedia

I eto najboljeg obrazloženja za angažovanje "stare kajle" kakva je Vangner Lav.

"Istina je da više nije mlad, ali posle razgovora s njim jasno nam je da je motovisan i dovoljno ambiciozan, a to su pokazali i lekarski pregledi. Boriće se ravnopravno za svoje mesto u timu", poručili su iz kluba.

Brazilskom veteranu ovo je deseti klub u karijeri, a Danska sedma zemlja u kojoj će zaigrati. Tokom 2020. i 2021. nastupao je u kazahstanskom Kairatu i na 58 mečeva postigao 27 pogodaka. U karijeri je odigrao ukupno 697 utakmica i mrežu tresao u 332 navrata.

Vagner spada u najbolje strelce među aktivnim fudbalerima i mogao bi da bude kapitalno pojačanje za Midtjiland u trci sa Kopenhagenom za novu titulu. Uz Rafaela van der Varta najveće je ime koje je zaigralo u 22 godine istorije ovog kluba.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.