Njihovi fudbalski izumi su menjali svet! 7 čarobnjaka čije se finte i danas koriste! (GIF)

ELASTICO, PANENKA...

Njihovi fudbalski izumi su menjali svet! 7 čarobnjaka čije se finte i danas koriste! (GIF)

Ovi fudbaleri možda nisu bili prvi koji su uradili ove fenomenalne poteze, ali su ih najbolje promovisali
Objavljeno: 13:18h

U vreme kada je u modernom sportu, fizika preuzela primat u odnosu na talenat, maštu ili vic, sa setom se sećamo momenata, kada su nas fudbalski genijalci širom planete oduševljavali sa novim, do sada neviđenim potezom. Bilo da je to bio dribling, novi način dodavanja lopte ili udarac ka golu, inovacije u svetu fudbala su nešto što sve ređe viđamo. U nastavku teksta možete pogledati sedam poteza koji su uneli revoluciju u svet fudbala. Ovi fudbaleri možda nisu bili prvi koji su uradili ove fenomenalne poteze, ali su ih najbolje promovisali. 1. Mihael Laudrup - legendarni danski fudbaler izumeo je novi način dodavanja iza protivničke odbrane.

2. Ronaldo de Assis Moreira Ronaldinjo - fenomenalni Brazilac najbolje je promovisao fintu "Elastico". Ipak, tvorac ovog driblinga je Luis Nazario de Lima Ronaldo.
3. Romario de Souza Faria - dribling koji možete videti, odnosno takozvano "prevlačenje" lopte prvi je izveo legendarni brazilski napadač.
4. Johan Krojf - Holandska legenda fudbala jedan je od prvih fudbalera koji je krenuo da upotrebljava popularno "zalamanje", odnosno fintu šuta ili dodavanja.
5. Zinedin Zidan - Takozvani "rulet" ili "Mulen Ruž" danas je veoma popularan među fudbalerima, ali ga niko niko nije, niti će koristiti kao Zizu.
6. Kvatemok Blanko - Kada je Meksikanac sa dve noge podigao loptu između dva reprezentativca Južne Koreje na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, svi su bili u šoku.
7. Antonin Panenka - Danas je već svima poznato kako je nastao izraz "Panenka". Legendarni Čeh se i danas rado kopira.
(M.Raković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.