RANGNIKOV PRVI PORAZ NA KLUPI JUNAJTEDA: Vulverhempton pokorio "Old Traford"!
Foto: Profimedia

PREMIJER LIGA

RANGNIKOV PRVI PORAZ NA KLUPI JUNAJTEDA: Vulverhempton pokorio "Old Traford"!

"Vukovi" iz Mančestera nose ceo plen

Objavljeno:

Vulverhempton je u poslednjem meču 21. kola Premijer lige pobedio Mančester junajted minimalnim rezultatom.

"Vukovi" su pružili hrabru i dobru partiju na "Old trafordu" što su rezultatom na kraju i krunisali. Gosti su imali 19 udaraca, od toga šest u okvri gola, dok je Junajted od osam, samo jedan poslao u okvir.

FK Vulverhempton
foto: Profimedia

Fil Džons je danas igrao u startnoj postavi Juanjteda prvi put od januara 2020. godine.

Junajted je već u sedmom minutu imao priliku da brzom kontrom stigne do vodstva posle dugog pasa Grinvuda ka Sanču, koji nije napravio dobru procenu i umesto da doda Ronaldu, on je šutirao, a lopta seo dbila od odbranu Vulvsa.

Neveš je posle centaršuta iz kornera dočekao loptu na ivici kaznenog prostora i šutirao u desne rašlje, a De Hea je po svom običaju odlično intervenisao. Ovaj pokušaj došao je posle solidnog probijanja Pudensa po desnoj strani, čiju je loptu Španac takođe sačuvao.

Vulvsi su nastavili sa inicijativom uputivši nekoliko šuteva van kaznenog prostora.

Mančester je u drugom delu prvog poluvremena napadao gol gostujućeg tima, međutim falilo je preciznosti. Uprkos posedu, Vulvsi su imali više konkretnih prilika.

FK Vulverhempton
foto: Profimedia

Pred sam kraj poluvremena Kavani je uputio snažan šut nekoliko metara od kaznenog prostora, ali je lopta završila visoko iznad gola.

Džons je do kraja imao još jednu u nizu uspešnu intervenciju pred De Heinim golom sprečivši tako 15. šut Vulvsa da završi u mreži.

Po povratku na teren Himenez je imao prvu ozbiljniju priliku kada je glavom pokušao da postigne gol posle centaršuta, ali je De Hea odbranio.

Definitivno najbliži da postigne gol bio je Bruno, koji je u trku pokupio Matićevu loptu i opalio u prečku. Odmah potom Ronaldo se upisao u strelce, ali je gol poništen posle ofsajda.

Portugalac je već u narednom napadu istrčao akciju sam, ali su ga pratila dvojica protivničkih igrača, pa je prilikom šuta bio nedovoljno precizan i lopta je završila pokraj leve stative.

U 75. minutu Sais je šutirao iz slobodnog udarca, ali je De Hea upisao još jednu intervenciju na ovom meču.

Vulvsi su konačno poveli u 82. minutu pošto je Mutinjo sa ivice kaznenog prostora jako šutirao i pogodio za 1:0, a loptu mu je dodao Fil Džons u nameri da je udalji iz kaznenog prostora.

Bruno je ponovo sjajno šutirao iz slobodnog udarca i poslao je pravo u gol ali je Žoze Sa sačuvao mrežu do samog kraja meča.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.