KVINSI MENIG KAO ŽOFRI LOVERNJ: Fudbaler crno-belih poručio da će ISTETOVIRATI PARTIZAN ukoliko OSVOJE TITULU!
Foto: Profimedia

SUPERLIGA SRBIJE

KVINSI MENIG KAO ŽOFRI LOVERNJ: Fudbaler crno-belih poručio da će ISTETOVIRATI PARTIZAN ukoliko OSVOJE TITULU!

Simpatična izjava fudbalera Partizana

Objavljeno:

Krenuo je skromno, bojažljivo, kao što se to često dešava ljudima koji dođu u neku novu, nepoznatu sredinu. Ali, Partizanov finiš polusezone je prošao u znaku Kvinsija Meniga, koji se raspucao, doneo crno-belima pobede i jesenju krunu.

Da je uspeo da se „poveže“ sa novim klubom, saigračima, navijačima i da ukači sve što nosi sa sobom ime Partizana, Menig je pokazao u poslednjem kolu, kada je „poludeo“ od radosti zbog pobedonosnog gola protiv Kolubare u Humskoj (1:0).

Kvinsi Menig
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Sada Holanđanin zna koliko je bitna, koliku specifičnu težinu ima titula u prvenstvu Srbije za Partizan, koji je čeka evo petu godinu. Pošto je ionako istetoviran svuda i obožava tu vrstu umetnosti, Menig je u razgovoru za Novosti poručio:

„Slobodno napišite, Kvinsi ako uzme titulu sa staviće na telo Partizan“!

Menig sada zvuči kao čovek pun samopouzdanja, optimizma, što je bitno drugačija slika od njegovog izdanja na prvom večitom derbiju, kada je tek stigao u Beograd.

„To je bilo u mojoj prvoj ili drugoj nedelji po dolasku. Svi su pričali derbi, derbi, derbi... Sličan je okršaju Ajaksa i Fejnorda, možda i veći. Za mene je bilo prerano da zaigram. Videćemo na sledećem“.

Kada je već pomenuo Ajaks... Kopljanike i Partizan često porede, najviše zbog omladinske škole koje su, kako kažu obično u Humskoj, dve najbolje u Evropi.

„Crno-bele i „kopljanike“ možete da poredite. Ne bih duboko ulazio, ali to moguće. Partizan i Ajaks su nešto najbolje što imaju Holandija i Srbija. Oba kluba su konstantno pod pritiskom da moraju sve da pobede, da budu najbolji, igraju velike derbije. Bio sam klinac od 19 godina kada sam bio u Amsterdamu i nisam tako osećao pritisak. Ovde je drugačije. Srbi su emotivniji narod, dok je u Holandiji to samo posao“.

Priznaje Menig da mu nije bilo lako kada je krenuo put Beograda, jer je o Srbiji i prestonici malo toga znao. Veliku pomoć pružio mu je Luka Ilić, nekadašnji igrač Zvezde, sa kojim je Kvinsi igrao u Tventeu. Sada se već mnogo bolje Holanđanin snalazi u novom okruženju, ali period privikavanja nije još gotov.

„Nisam imao veliko znanje o Beogradu, ali sam pričao o Partizanu sa Ilićem. On je bio u Tventeu, a ponikao je u Crvenoj zvezdi. Pričao mi je lepe stvari o srpskoj prestonici, o rivalstvu dva kluba. Najbliži su bili pripremljeni na moj odlazak u Partizan. Dugo smo bili u pregovorima sa klubom. Isto kao i ja, ni oni nisu znali šta mogu da očekuju. Mogli su pre toga samo da vide nešto na tv, da pročitaju, a sasvim je drugačije kada dođete ovde. Oni su moja podrška šta god da uradim. Srećan sam u Beogradu. Moram još da se adaptiram, imam veliku pomoć od kluba i saigrača u tome“, istakao je Kvinsi Menig.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.