MESI, RONALDO I NEJMAR ZAJEDNO NEMAJU KOLIKO ON: Najbogatiji fudbaler sveta našao novi klub, MOGAO JE I DA GA KUPI!
Faik Bolkija, Foto: EPA/HOMEM DE GOUVEIA

prva zvezda tima

MESI, RONALDO I NEJMAR ZAJEDNO NEMAJU KOLIKO ON: Najbogatiji fudbaler sveta našao novi klub, MOGAO JE I DA GA KUPI!

Tajland je njegova nova šansa. Ako ne uspe ni tu, bar ne mora da brine za materijalnu sigurnost...

Objavljeno:

Faik Bolkija je najbogatiji fudbaler na svetu, što ne čudi s obzirom da se radi o sinu princa Bruneja.

Faik je "težak" oko 20 milijardi, ali uprkos tome je nedavno raskinuo ugovor s portugalskim Maritimom, ali nekoliko dana kasnije već ima novi klub.

Faik Bolkija
foto: Printscreen

Poptisao je za Čonburi u 1. ligi Tajlanda, a igrač je ubrzo krenuo s radom s novim timom. U klubu su oduševljeni što im se pridružuje 23-godišnjak, a pogotovo zbog jedne činjenice:

- Uzbudljivo je što je potpisao s nama, sada svi mediji u svetu objavljuju vest o tome. On je najbogatiji fudbaler na svetu - rekao je menadžer tajlandske ekipe Sasita Singtotonga.

Ipak, on dodaje da bi takve stvari trebalo zanemariti, i traži da fokus bude isključivo na terenu gde bi Bolkija trebalo da napravi razliku na utakmicama tajlandskog šampionata.

Bolkija je ranije bio član mlađih kategorija Sautemptona, Čelsija i Lestera, ali kako mu je Premijer liga bila preveliki zalogaj odlučio se za Maritimo, ali je i tu precenio svoje mogućnosti.

Najveći uspeh u portugalskom klubu je doživeo prošle sezone kada je sedeo na klupi protiv Sportinga iz Lisabona, inače je uglavnom igrao za B tim.

Rođen je u Los Anđelesu, a njegov otac Džefri je najmlađi nećak sultana Hasanala Bolkije, zbog čega danas i nosi epitet najbogatijeg igrača sveta.

- Brz sam fudbaler koji voli da kreira stvari na terenu. Igram na krilnoj poziciji i ofanzivnog veznog. Volim direktnu igru i postizanje golova - kazao je svojevremeno o sebi.

U svakom slučaju, Tajland je njegova nova šansa. Ako ne uspe ni tu, bar ne mora da brine za materijalnu sigurnost...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.