ZVEZDA NACILJALA VELIKO POJAČANJE: Šampion Srbije ozbiljno zagrizao da dovede novopečenog reprezentativca Gane
Foto: Starsport

ODUŠEVIO PARTIJAMA U LIGI ŠAMPIONA

ZVEZDA NACILJALA VELIKO POJAČANJE: Šampion Srbije ozbiljno zagrizao da dovede novopečenog reprezentativca Gane

Edmund Ado ima 21 godinu i igra na poziciji zadnjeg veznog

Objavljeno: 16:50h

Naciljala je Crvena zvezda kolumbijskog štopera Danila Arboledu iz Šerifa kao jednu od primarnih meta za januarski prelazni rok, ali je mnogo izvesnije da bi put Marakane mogao da krene njegov saigrač Edmund Ado.

Prema saznanjima Mocart Sporta, klub sa Marakane je ozbiljno zagrizao za novopečenog reprezentativca Gane koji je ostavio jak utisak u letošnjem dvomeču srpskog i moldavskog šampiona. Zvezda je spremna da plati za njegov transfer oko 1.000.000 evra koliko navodno traži Šerif. U narednim danima bi pregovori trebalo da budu intenzivirani, a Zvezda se nada srećnom završetku. Ukoliko Moldavci ne stave veto na prodaju ili ukoliko se neki drugi klub ne uključi, Ado bi mogao da bude jedno od kapitalnih zimskih pojačanja Crvene zvezde.

Edmund Ado
foto: Profimedia

Mladi Afrikanac ima 21 godinu i igra na poziciji zadnjeg veznog. Letos je došao u Šerif za 300.000 evra iz slovačke Senice u koju je stigao kao 18-godišnjak iz Gane i proveo u njoj tri sezone. Odigrao je skoro svaki minut u letošnjim kvalifikacionim dvomečima protiv Alaškerta, Crvene zvezde i Dinama, a bio je starter i u svih šest mečeva grupne faze Lige šampiona protiv Reala, Intera i Šahtjora.

Reč je o energičnom vezisti čiji glavni aduti su brzina, snaga i univerzalnost da popuni više pozicija u veznom redu. Oduševio je u mečevima protiv Zvezde, Dinama i u grupi Lige šampiona zbog čega je zaslužio i prvi poziv u reprezentaciju Gane od strane selektora Milovana Rajevca. Debitovao je u meču kvalifikacija za svetsko prvenstvo u novembru protiv Etiopije.

Ukoliko dođe do dogovora sa Šerifom i igračem, Ado bi u Zvezdi trebalo da popuni mesto Njegoša Petrovića koji je u završnim pregovorima oko odlaska na pozajmicu u Almeriju.

Zvezdina prva meta iz Šerifa je bio kolumbijski štoper Danilo Arboleda ali srpski šampion polako gubi tu trku. Njemu je ugovor sa Šerifom istekao, slobodan je igrač i sasvim sigurno može da očekuje bogate bonuse samo za potpis ugovora i visoku platu koji u ovim trencuima možda probijaju Zvezdine finansijske limite.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.