Sada Zvezda čeka OFK Beograd! Šta će biti na Marakani? Može li Partizan da veže dve pobede?

SUPERLIGA 16. KOLO

Sada Zvezda čeka OFK Beograd! Šta će biti na Marakani? Može li Partizan da veže dve pobede?

Posle kontroverznog meča na startu sezone na Vračaru, sada se crveno-beli i romantičari sastaju u Ljutice Bogdana
Objavljeno: 13:08h

Mečevima 16. kola Superlige počeće drugi deo šampionata, koji se od ove sezone igra u trokružnom sistemu takmičenja. Crvena zvezda će na svom stadionu dočekati OFK Beograd, dok će Partizan gostovati Metalcu u Gornjem Milanovcu, a derbi kola igraju Čukarički i Vojvodina. Ekipa Miodraga Božovića će, posle pobede u Kupu Srbije nad Bačkom, pokušaće protiv "romantičara" da zabeleži 14. uzastopni trijumf, a 13. u nizu u prvenstvu Srbije i zadrži ubedljivo vođstvo na tabeli.

Zvezda i OFK Beograd sastali su se u prvom kolu Super lige letos na Vračaru u utakmici koja je izazvala mnogo spekulacija u javnosti, pošto su crveno-beli na poluvremenu gubili sa 0:2, a na kraju su trijumfovali sa 6:2. Crvena zvezda će protiv OFK Beograda nastupiti bez najboljeg strelca lige Aleksandra Kataija, koji je u prethodnoj utakmici sa Borcem u finišu susreta dobio četvrti žuti karton u sezoni, pa mu sledi suspenzija od jedne utakmice, kao i Savi Pavićeviću.
OFK Beograd, koji zauzima 11. mesto, je tokom nedelje u Gornjem Milanovcu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca savladao Metalac, zabeležio drugu pobedu u nizu i izborio plasman u osminu finala Kupa, pa u utakmicu sa crveno-belima ulazi u dobrom raspoloženju. Šampion Srbije, Partizan će u nedelju u Gornjem Milanovcu igrati protiv Metalca. Ekipa Ljubinka Drulovića je u sredu pobedila Sinđelić sa 2:0 u Kupu, a dan ranije je posle osam meseci dobila i sportskog direktora - Ivicu Ilieva.
Crno-beli u prvenstvu Srbije zauzimaju treće mesto sa 25 bodova, čak 16 manje od "večitog" rivala, dok je Metalac 15. sa 12. Derbi kola igraće se od 17.00 u nedelju na Banovom Brdu između Čukaričkog i Vojvodine. Beogradska ekipa je u znatno boljoj formi, jer je na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjma zabeležila četiri pobede i jedan remi, ali "Lale" će imati motiva da se iskupe za letošnji ubedljiv poraz u Novom Sadu, kada su izgubili sa 0:4. Superliga 16. kolo: Subota Voždovac - Rad 14.00 Javor - Novi Pazar 15.00 Crvena zvezda - OFK Beograd 17.00 Nedelja Mladost - Jagodina 14.00 Radnik - Spartak 14.00 Radnički Niš - Borac Čačak 14.00 Metalac - Partizan 16.00 Čukarički - Vojvodina 17.00
Printscreen/soccerway.com
(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.