NOVO VELIKO ISKUSTVO: Stanković diplomirao menadžment u sportu
Foto: Starsport

bravo!

NOVO VELIKO ISKUSTVO: Stanković diplomirao menadžment u sportu

Odbrani diplomskog rada prisustvovali su članovi stručnog štaba kao i najbliži saradnici sa kampa Deki5

Objavljeno: 12:11h

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković diplomirao je na Fakultetu za sport Univerziteta „Union - Nikola Tesla" i stekao stručno zvanje diplomirani menadžer u sportu.

Stanković je diplomski rad na temu „Menadžment kampa Deki5 i njegov uticaj na normativne vrednosti eksplozivne snage, brzine i agilnosti mladih fudbalera“ odbranio „desetkom“, a o kvalitetu njegovog rada najbolje je posvedočio jedan od članova komisije i Stankovićev mentor doc. dr Milan Radaković.

- Ovaj diplomski rad ima sve elemente master rada, jer je istraživačkog karaktera što je za svaku pohvalu - konstatovao je doc. dr Radaković.

Stanković je diplomskim radom za cilj istraživanja imao definisanje modelnih karakteristika različitih indikatora eksplozivne snage, brzine i agilnosti fudbalera mladih uzrastnih kategorija, koji su bili učesnici "Kampa Deki5".

- Moram da kažem da mi je lakše da nastupam na stadionima pred 100.000 gledalaca nego ovde pred vama. Ovo je veliko i novo iskustvo za mene. Već sam prošao školu trenera, a u ozbiljnom trenerskom poslu oko vodenja ekipe više se ne vrti sve oko jednog čoveka. To je sada sve postalo jedan ozbiljan izazov upravo za pravog menadžera. Kako ćeš da utreniraš i pripremiš ekipu je trenerski deo, a sve ostalo je menadžerski - rekao je Dejan Stanković.

Odbrani diplomskog rada Dejana Stankovića na Fakultetu za sport na Novom Beogradu prisustvovali su članovi njegovog stručnog štaba kao i najbliži saradnici sa kampa Deki5.

(Espreso/Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.