GOLEADA U BARSELONI: Sedam golova - slavlje Espanjola, Sevilja u gostima pobedila Atletik Bilbao (FOTO)
Foto: EPA

la liga

GOLEADA U BARSELONI: Sedam golova - slavlje Espanjola, Sevilja u gostima pobedila Atletik Bilbao (FOTO)

Alaves i Hetafe odigrali su nerešeno 1:1

Objavljeno: 02:14h

Fudbaleri Sevilje pobedili su u gostima Atletik Bilbao sa 1:0 u 17. kolu španskog prvenstva. Strelac pobedonosnog gola za Sevilju bio je Tomas Delanej u 38. minutu.

FK Atletik Bilbao, FK Sevilja
foto: Profimedia

Valensija je na svom terenu savladala Elče sa 2:1, dok su Alaves i Hetafe odigrali nerešeno 1:1.

Fudbaleri Espanjola slavili su na domaćem terenu protiv Levantea 4:3. Domaćin je poveo već u šestom minutu golom Serhija Dardera, ali su do poluvremena gosti iz Valensije uspeli da dođu do preokreta.

Najpre je samo pet minuta kasnije Horhe de Frutos poravnao rezultat, a u 26. minutu došlo je do preokreta kada je isti fudbaler uposlio Sona, koji je pogodio za 2:1.

Već u ranoj fazi drugog poluvremena Espanjol je poravnao rezultat pogotkom Raula de Tomasa u 49. minutu, ali je prekaljeni Hoze Luis Morales vratio prednost Levanteu.

Radost gostiju trajala je svega tri minuta pošto je mladi Havi Puado na isteku jednog sata igre doneo novo izjednačenje Espanjolu.

Od tog momenta domaćin je preuzeo konce igra, a do potpunog preokreta Espanjol je stigao u 76. minutu golom Puada nakon katastrofalne intervencije golmana gostiju Kardenjasa.

U završnoj trećini drugog poluvremena brojčano slabiji Levante nije uspeo da nadoknadi gol zaostatka, pa je nakon devetog poraza u ligi ostao na poslednjem mestu.

Domaćin je atakovao ne bi li došao do petog gola i u nadoknadi vreme imao dve prilike što je moglo skupo da ih košata pošto je Levante preko levog beka imao odličnu priliku za izjednačenje.

Espanjol je nastavio da igra po sistemu toplo-hladno, naizmenično smenjujući pobede i poraza, a ovim trijumfom stigli su do osmog mesta, ali i utakmice više u odnosu na timove koji bi mogli da ga preteknu do kraja kola.

(Espreso/Sportske.net/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.