I KAKO JE MESI VEĆI KANDIDAT ZA ZLATNU LOPTU? Benzema srušio veliki rekord Tjerija Anrija!
Foto: Profimedia

sezona iz snova

I KAKO JE MESI VEĆI KANDIDAT ZA ZLATNU LOPTU? Benzema srušio veliki rekord Tjerija Anrija!

Ne bi bilo čudo da ga jednog dana sruši Kilijan Mbape koji ima tek 22 godine, a davno je prešao cifru od 100 golova u klupskom fudbalu

Objavljeno:

Real Madrid je sinoć u derbiju 15. kola španske La Lige s 2:1 savladao Sevilju.

Rafa Mir je doveo goste iz Andaluzije u vođstvo u 12. minutu, ali dvadeset minuta kasnije egal je vratio Karim Benzema.

Pobedonosni gol za Real u 87. minutu je sjajnim udarcem postigao Vinisijus Žunior i tako ostavio Kraljeve na prvom mestu prvenstvene tabele.

Karim Benzema
foto: EPA/Rodrigo Jimenez

Benzema je sinoćnjim golom ušao u istoriju francuskog fudbala. Naime, ovo mu je bio 361. gol u klupskom fudbalu i tako se izdvojio na čelu liste francuskih fudbalera ispred legendarnog Tjerija Anrija koji ih je postigao 360.

Sjajni napadač alžirskog porekla je 295 golova postigao u dresu Real Madrida, a preostalih 66 za Lion iz kojeg je na Santjago Bernabeu stigao leta 2009. godine.

Kada je u pitanju "Kralj Anri", on je naravno u karijeri najviše golova postigao za Arsenal, 228 , i najbolji je strelac u istoriji "Tobdžija". Za Njujork Red Buls je postigao 52 gola, a tri manje u dresu Barselone.

Tjeri Anri
foto: EPA/Geoff Caddick

Za Monako je postigao 28 pogodaka na startu karijere, a najmanje je efikasan bio u dresu Juventusa za koji je na 20 utakmica protivničku mrežu zatresao tek tri puta, pre nego što ga je Arsen Venger "spasio" i doveo u London, pa tek onda ubedio da može da bude napadač, a ne krilo...

Inače, Benzema je jedan od glavnih kandidata za osvajanje Zlatne lopte koja se dodeljuje danas u Parizu.

A što se tiče ovog rekorda, ne bi bilo čudo da ga jednog dana sruši magični Kilijan Mbape koji ima tek 22 godine, a davno je prešao cifru od 100 golova u klupskom fudbalu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.