SUTRA ĆE BITI POZNATO KO ĆE UZETI ZLATNU LOPTU: A kao glavni favorit za ovu nagradu više se ne nalazi Levandovski!
Foto: Profimedia

novi fudbaler

SUTRA ĆE BITI POZNATO KO ĆE UZETI ZLATNU LOPTU: A kao glavni favorit za ovu nagradu više se ne nalazi Levandovski!

Kada su u pitanju parametri za odlučivanje, odnosno zasluge, u obzir se uzima nivo igre, statistika, kao što su postignuti golovi i asistencije, kao i nivo koji pokazuju njegov tim i on kao lider

Objavljeno:

Spektal se vraća u Pariz posle dve godine. Nakon što je ona iz 2020. godine otkazana zbog pandemije, a Robert Levandovski ostao bez već viđenog trofeja, novi se bira već sutra u teatru Šatle.

Prema poslednjim najavama, barem onih koje stižu iz Španije, fenomenalni Poljak bi mogao da ostane samo kao moralni pobednik, pošto je prema pšisanju Marke Lionel Mesi veliki favorit za najprestižniju nagradu u svetskom fudblu.

Marka se poziva na brojne izvore, uz napomenu da su Mesi i Levandovski glavni favoriti, a da bi treće mesto trebalo da zauzme Karim Benzema. Kristijano Ronaldo je ostao u drugom planu, pa ga u ovom trenutku niko nevidi među favoritima.

Izbor za najboljeg ide sledećim redosledom. Redakcija Frans fudbala predlaže 30 kandidata za nagradu, a za njih glasa 180 odabranih novinara širom sveta. Oni biraju ukupno pet igrača, a potom 50 specijalizovanih novinara bira najboljeg na planeti. Glasanje je završneno 24. novembra, a sve nepoznanice biće razjašnjene sutra uveče.

Lionel Mesi
foto: Profimedia

Kada su u pitanju parametri za odlučivanje, odnosno zasluge, u obzir se uzima nivo igre, statistika, kao što su postignuti golovi i asistencije, kao i nivo koji pokazuju njegov tim i on kao lider. Vrednuju se osvojene titule, ali i značaj koji je on imao u tome. U obzir se uzimaju trofeji na klupskom, ali i državnom timu, gde je Mesi ima aduta u ovogodišnjem Kopa Amerika.

Mesi je Zlatnu loptu Frans fudbala osvajao 2019, 2010, 2011, 2012, 2015. i 2019. godine, a ukoliko osvoji i sedmu pobeći će Kristijanu Ronaldu na dva trofeja udaljenosti, što bi moglo da se smatra i nedostižnom udaljenošću, s obzirom na godine dvojice igrača. Kristijano Ronaldo ima pet Zlatnih lopti, dok po tri imaju Mišel Platini, Johan Krojf i Marko van Basten. Po dve su osvojili Franc Bekenbauer, Ronaldo, Alfredo di Stefano, Kevin Kigen i Kar Hajnc Rumenige.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.