NEVEROVATNA PRIČA HEROJA MILANA: Emigrirao iz Brazila, radio kao dostavljač, igra na pozajmici iz drugoligaša!
Foto: Profimedia

Žunior Mesija

NEVEROVATNA PRIČA HEROJA MILANA: Emigrirao iz Brazila, radio kao dostavljač, igra na pozajmici iz drugoligaša!

Milan ima svog novog heroja i to onog kojem se verovatno nikad nije nadao!

Objavljeno: 09:51h

Ceo svet će se upoznati sa životnom pričom heroja Milana.

Njegovo ime je Žunior Mesijas, odigrao je tek treći meč za Milan, postigao je gol iz prvog šuta u Ligi šampiona, a pre osam godina emigrirao iz Brazila u Italiju ne bi li radio kao dostavljač!

Neverovatna životna priča krije se iz Mesijasa, kojeg su u Milanu već šaljivo prozvali za njihovog "Mesiju", pošto ih je spasio ispadanja iz Lige šampiona.

Ali Mesijasova priča je vrlo neobična. On je zapravo pozajmljen igrač u Milanu i to iz drugoligaša Krotonea!

Sve je počelo kada su mu bile 23 godine, kada je Mesija otišao iz svog Brazila i obreo se u Italiji. Tamo se sa svojom suprugom i sinom pridružio njegovom bratu u Torinu.

Žunior Mesija
foto: Profimedia

Počeo je tamo da radi kao dostavljač bele tehnike, a uporedo je u slobodno vreme igrao amaterski fudbal za tim peruanske zajednice u Torinu.

Priča se zahuktava 2015. godine, kada je Mesijas već imao pune 24 godine. Tada ga je u amaterskom fudbalu otkrio bivši igrač Torina Ecio Rosi, koji ga odvodi u Kazale, da bi posle par sezona, prešao u Gocano. U tom timu je pre samo tri godine igrao u četvrtom rangu italijanskog fudbala, a sa Gocanom posle stiže do Serije C.

Početkom 2019. godine, Krotone rešava da dovede Mesijasa u Seriju B, a sa njima se prošle godine domogao i najvišeg ranga italijanskog fudbala.

Iznenada, ovog leta, Milan odlučuje da dovede Mesijasa na pozajmicu i on debituje za "rosonere" u pobedi nad Atalantom 3:2, ali pravi heroj postaje na debiju u Ligi šampiona, sa punih 30 godina!

Milan će sada protiv Liverpula morati da napravi iznenađenje kako bi prošli u osminu finala, ali da nije bilo Mesijasa, već bi bili eliminisani...

Espreso/Mondo


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.