Obećao je titulu, svi su mu se smejali, a sa peharom je napustio ovaj svet! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

NAJLEPŠA SPORTSKA SMRT!

Obećao je titulu, svi su mu se smejali, a sa peharom je napustio ovaj svet! (FOTO) (VIDEO)

Ovo je jedna priča o tome kako od nemogućeg napraviti i te kako moguće. Kako pored svih zlih jezika stvoriti nešto o čemu će se decenijama pričati sa ponosom i divljenjem. Ovo je kratka priča o velikom-malom klubu iz Turske
Objavljeno:

U novijoj fudbalskoj eri postoji dosta klubova koji su preuzeti od strane biznismena, mahom iz Rusije, Amerike i sa Bliskog istoka.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Najpoznatiji u današnje vreme su Roman Abramovič (Čelsi), Mansur bin Zajed Al Nahjan (Mančester siti), Dmitrij Ribolovljev (Monako), Aurelio de Laurentis (Napoli)...

foto: Reuters

Ipak, ne postoji mnogo ljudi koji znaju čudesnu priču o "Zelenim krokodilima" iz Turske.

Još uvek ne prepoznajete o kome je reč?

To je superligaš Bursaspor, prvak iz 2010. godine i učesnik grupne fazeLige šampiona naredne.

Tada su se događale mnoge kupovine klubova širom sveta, pojedinci koji su želeli da naprave nešto nesvakidašnje, a verovatno najveći uspeh ostvario je Ibrahim Jaziči, biznismen koji je stvorio novu istoriju ovog tima.

Zemlja poput Turske, u kojoj decenijama unazad dominiraju samo tri sastava - Fenerbahče, Galatasaraj i Bešiktaš, smenjuju se u peharima što prvenstva, što Kupa, a upravo je veliki zaljubljenik u fudbal rešio da to prekine.

foto: Printscreen/Youtube/videoshd2014

Pokrenuo je projekat zvani "Bursa", koji je za zadatak imao da se prekine vladavina istanbulskih ekipa, što je učinjeno pre toga samo jednom, davne 1975. i 1976. godine, od strane Trabzona.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.