BORJAN OPTIMISTA PRED MEČ LIGE EVROPE: Cenimo i poštujemo Ludogorec, ali se nadamo pobedi
Foto: Starsport©

veruje u trijumf

BORJAN OPTIMISTA PRED MEČ LIGE EVROPE: Cenimo i poštujemo Ludogorec, ali se nadamo pobedi

Zvezdin kapiten proputovao je pola sveta u proteklih nekoliko dana, dok je stigao iz Kanade u Srbiju

Objavljeno: 22:10h

Milan Borjan iza sebe ima paklenu nedelju posle sjajnih partija sa reprezentacijom Kanade u kvalifikacijama za SP u Kataru. Novi izazov Zvezdinog kapitena čeka već u četvrtak, kad u Beogradu crveno-beli dočekuju bugarski Ludogorec.

U utakmici u kojoj je pobeda imperativ za šampiona Srbije, posebno što će na tribinama zbog kazne UEFA biti samo deca.

- U prethodnim godinama, a i ove sezone u Ligi Evrope pokazali smo da smo velika ekipa. Sada treba da nastavimo tako i pobedom obezbedimo plasman u nokaut fazu. Cenimo i poštujemo Ludogorec, ali se nadamo pobedi. Uz podršku sa tribina, uveren sam da ćemo taj cilj i ostvariti - izjavio je Milan Borjan za Kurir.

Milan Borjan
foto: Starsport

Zvezdin kapiten proputovao je pola sveta u proteklih nekoliko dana, dok je stigao u Srbiju iz Kanade.

- Jeste bio je baš naporan put, dva dana sam putovao... Kasnio mi je avion iz Edmontona za Vankuver, a onda iz Vankuvera za Frankfurt. Tu se sve ispomeralo, pa su mi menjali let za sledeći dan ujutro... Ma, pravo maltretiranje po aerodromima. Menjanje vremenskih zona... U Srbiju sam stigao u petak, a krenuo sam u sredu. Bukvalno nisam znao gde udaram, kad sam se vratio.

Borjan je bio junak trijumfa Kanade nad favorizovanim Meksikom (2:1), kada je u poslednjem napadu bukvalno izvadio loptu iz gola.

- Jedna veoma dobra utakmica. Mislim da smo odigrali izvanredno taktički, posebno poslednjih deset minuta. Nepotrebno smo se pre toga povukli. Tada smo i primili gol. Da smo nastavili u istom ritmu kao od početka, ostalo bi 2:0. Prija nam prva pozicija na tabeli. Nadam se da će tako i ostati do kraja kvalifikacija i da ćemo uspeti da odemo na Svetsko prvenstvo.

Milan Borjan
foto: Starsport©

Kanada nije bila učesnik mundijala od 1986. godine i svetskog prvenstva u Meksiku.

- Bio bi to ogroman i vredan rezultat. Mislim da bi se odlaskom na SP status fudbala mnogo više poboljšao u Kanadi. Tačnije, dobio bi na značaju. To bi bio jedan vrhunski uspeh i kruna moje karijere.

Odmah se nameće pitanje, da li bi Milan Borjan voleo da Kanada bude u grupi sa Srbijom u Kataru.

- Iskreno, drago mi je da se Srbija kvalifikovala. Čestitam im na tome. Srbija ima ekipu koja zaslužuje da budu među 32 najbolja tima na svetu. Kanada ima još šest kvalifikacionih utakmica u našoj grupi. Videćemo, šta će biti. Samo da bi dođemo do Katara.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.