SPREMA SE ROKADA NA TRENERSKIM KLUPAMA: POKETINO sve bliži dolasku u Mančester, dok u Pariz stiže ZIDAN!
Foto: Starsport©

bomba

SPREMA SE ROKADA NA TRENERSKIM KLUPAMA: POKETINO sve bliži dolasku u Mančester, dok u Pariz stiže ZIDAN!

Pojurili bi Zinedina Zidana, sa velikim šansama da čuju „da“ od bivšeg stratega Reala

Objavljeno:

Na pomolu su još dva trenerska zemljotresa. Kao što posle svakog udara u utrobi zemlje usledi još koji, tako izgleda da će odlazak Olea Gunara Solskjera izazvati još pomeranja. Kako sad stvari stoje, Maurisio Poketino bi u narednih mesec dana mogao da napusti Pari Sen Žermen i preseli se u Mančester junajted, dok bi u tom slučaju na Pari prinčeva stigao Zinedin Zidan.

Mnogobrojni engleski, francuski i španski mediji naširoko najavljuju ovakav rasplet u sklopu domino efekta izazvanog rastankom Norvežanina i Crvenih đavola. Jedino što nisu sigurni oko tajminga, mada su zimsku pauzu u najjačim ligama (osim Premijer ligi) označili idealnom za rokade na klupama.

Otkako je Solskjer smenjen, Mančester se okrenuo Poketinu i vidi ka kao savršeno rešenje. Majkl Kerik je samo privremeno rešenje i bez obzira što isprava i sam klub saopštio da će angažovati stručnjaka koji bi sezonu priveo kraju, situacija se promenila kad je iz okruženja Argentinca stila informacija da je zainteresovan da dođe već ove zime, da ne čeka leto. Malo u strahu da bi na Old Trafordu mogli da se predomisle i okrenu se Eriku ten Hagu iz Ajaksa, malo i zbog napete situacije u glavnom gradu Francuske. Javna je tajna da Poketino i sportski direktor Leonardo nisu u idealnim odnosima, šef stručnog štaba zamerio je prvom pretpostavljenom na nekim potezima u letnjem prelaznom roku, a ima mali ili skoro nikakv utisaj na formiranje kadra. Situacija podseća na relacije između Leonarda i Tomasa Tuhela, pošto sadašnji strateg Čelsija nije mogao da funkcioniše pod njegovim nadzorom.

Izlaz iz šizofrenog ambijenta Poketino vidi u Engleskoj, gde je kao trener Sautemptona i Totenhema ostvario zapažene rezultate i gde je izuzetno cenjen, bez obzira što ništa nije osvojio. A više puta se pisalo da mu je davnašnja želja da se oproba na klupi Mančestera. Makar po cenu raskida sa Pari Sen Žermenom, iako bi na osnovu ugovora trebalo da ostane do juna 2023. Junajted bi morao da plati obeštećenje da bi doveo Poketina, što mu nije problem, ionako rasipa novac, a deluje da ni u Parizu ne gore od želje da ga sačuvaju, pa se već piše o neizbežnom razvodu.

Maurisi, Maurisio Poketino
foto: EPA/YOAN VALAT

Bude li tako, arapski vlasnici Pari Sen Žermena imaju spreman plan. Pojurili bi Zinedina Zidana, sa velikim šansama da čuju „da“ od bivšeg stratega Reala. Zanimljivo da je Zizua želeo upravo Mančester pre mesec dana, kad je počela da se „kuva“ smena Solskjera, ali je on bio odlučan da ne ide u klub bez jasnog plana i vizije. PSŽ je daleko ozbiljniji u ovom času i kao što je Poketino otvoren za selidbu na Ostrvo, tako ljudi bliski Zidanu ističu da bi prihvatio ponudu Svetaca.

Možda zbog toga što su vlasnici PSŽ-a ujedno i vlasnici Fondacije Katar investment, sa kojom Zidan ima ugovor o promociji Mundijala 2022. baš u Kataru po kome prima nekoliko miliona evra godišnje. Na tom osnovu je i izgradio poznanstvo sa Naserom Al Kelaifijem, prvim čovekom PSŽ-a i pomenute fondacije. I ne bi mogao tek teko da ga odbije. Niti to hoće. Njegov veliki cilj jeste da se oproba u ulozi selektora Francuske, međutim, pošto nema nagoveštaja – a ni razloga – da Didije Dešan odlazi, Zizu ne želi da propušta prilike za klupskom nivou.

Zinedin Zidan
foto: EPA/Kiko Huesca

U Parizu se nadaju da bi angažmanom Zidana uspeli da privole Kilijana Mbapea da promeni odluku, tačnije da ga jedan od njegovih idola iz detinjstva ubedi da ostane, iako mu ugovor ističe na leto, a Real sve vreme obleće.

Oba posla (Poketino u Mančesteru, Zidan u Parizu) bi mogla da budu gotova u poslednjih deset dana 2021. Razlog: tad je u francuskoj Ligi 1 zimski predah i pre svega PSŽ želi da omogući Zidanu bar neko vreme da upozna ekipu.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.