FIFA ODREDILA UŽI IZBOR ZA NAJBOLJEG FUDBALERA: Poznato je ko su 11 igrača koji će konkurisati za ovu nagradu!
Foto: EPA/Steffen Schmidt

biće težak izbor

FIFA ODREDILA UŽI IZBOR ZA NAJBOLJEG FUDBALERA: Poznato je ko su 11 igrača koji će konkurisati za ovu nagradu!

Do 10. decembra moguće je glasanje publike na zvaničnom sajtu FIFA

Objavljeno:

Prošle godine najbolji je bio Robert Levandovski. I ove je među glavnim kandidatima, ali nije jedini.

Uz napadača Bajerna iz Minhena su još desetorica na skraćenom spisku nominovanih za priznanje The Best, koje FIFA dodeljuje najboljem fudbaleru sveta u kalendarskoj godini.

Iznenađenja među predlozima nema. U konkurenciji su: Karim Benzema, Kevin de Brujne, Kristijano Ronaldo, Robert Levandovski, Lionel Mesi, Nejmar, Erling Haland, Žoržinjo, Engolo Kante, Kilijan Mbape i Mohamed Salah.

Svako ima aduta u rukavu. Primera radi, Levandovski rešeta u Bundesligi i Ligi šampiona, Salah postiže spektakularne golove u najzahtevnijem ligaškom takmičenju na planeti, Lionel Mesi je napokon osvojio trofej sa reprezentacijom Argentine, Kante i Žoržinjo su vodili Čelsi do statusa prvaka Evrope, Brazilac se popeo na krov i sa selekcijom Italije, Benzema je opet obukao dres Francuske i doneo joj pehar Lige nacija, a sa Realom je fenomenalan u La Ligi, Haland ima više pogodaka nego utakmica u Borusiji.

Tu se spisak kanidadata otprilike završava, jer Kristijano Ronaldo nema uspehe na klupskom, ni reprezentativnom planu, iako su mu individualne brojke fenomenalne, svaka čast Mbapeu, ali da li je baš obojio 2021? De Brujne je podbacio sa Belgijom u dva takmičenja, iako je vodio Mančester Siti do naslova u Premijer ligi.

Do 10. decembra moguće je glasanje publike na zvaničnom sajtu FIFA. Osim toga, u izboru učestvuju selektori i kapiteni svih reprezenatcija sveta, kao i po jedan novinar iz svake države. Kad se glasovi zbroje, početkom januara će biti objavljena imena fnalista, da bi 17. januara u Cirihu usledilo proglašenje.

Biraće se i najbolji trener. Tu su kandidati: Antonio Konte, Hansi Flik, Pep Gvardiola, Roberto Mančini, Lionel Skaloni, Dijego Simeone i Tomas Tuhel. U konurenciji za najboljeg golmana nalaze se: Alison Beker, Đanluiđi Donaruma, Eduard Mendi, Manuel Nojer i Kasper Šmajhel.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.