"OTAC MI JE REKAO DA BIH BIO KRIMINALAC, DA NISAM FUDBALER"! Mitrova životna priča i izjava o kojoj svi PRIČAJU
Aleksandar Mitrović, Foto: EPA/Antonio Cotrim

zanimljiv život

"OTAC MI JE REKAO DA BIH BIO KRIMINALAC, DA NISAM FUDBALER"! Mitrova životna priča i izjava o kojoj svi PRIČAJU

Na proleće je postao najefikasniji fudbaler u istoriji reprezentacije i srušio je rekord Stjepana Bobeka, a u kasnu jesen Aleksandar Mitrović je i definitivno postao omiljeni napadač srpskog nacionalnog tima. Barem u novijoj istoriji...

Objavljeno: 14:42h

Gol koji je postigao protiv reprezentacije Porugalije, za plasman "Orlova" na Mundijal u Katar, definitivno će pamtiti celog života. I on, ali i svi ljubitelji fudbala i navijači - bez obzira na to kakvo fudbalsko opredeljenje imaju. Jer Mitrović je, iako bivši fudbaler Partizana, odavno dobio i poštovanje svih onih kojima je Crvena zvezda u srcu.

Verovatno i zbog toga što od njega niste mogli da čujete neke "otrovne strelice" upućene na račun večitog rivala.

- Neko sam ko mnogo voli Partizan, ali i ko jako poštuje Crvenu zvezdu i njenu istoriju. Jako je poštujem kao velikog rivala - govorio je Mitrović koji je svojevremeno privukao veliku pažnju zbog izjave da bi verovatno bio kriminalac da nije fudbala:

Aleksandar Mitrović
foto: Profimedia

- Otac mi je rekao da bih bio kriminalac ili kik-bokser. Možda bih radio nešto gde mogu da iskoristim svoj adrenalin. Možda nešto kao boks. Oduvek sam imao dosta energije. Bio sam problem svojim roditeljima, sada sve to vidim u svom detetu. Lepo mi je govorila majka - rekao je Mitrović svojevremeno, još kada je potpisao za Njukasl.

Mitrović je klasičan primer igrača koji nikad ne odustaje, što je upravo pokazao na ovoj utakmici na "Da Lužu."

- Ja sam neko ko ne voli da gubi. Sa sinom, kojima četiri-pet godina, kada igramo neke igrice kući, ne volim da izgubim! Takav mi je mentalitet, tako mi je usađeno. Van terena sam porodičan čovek, radim normalne stvari. Na terenu se jednostavno sve promeni. Čak i kada igram sa svojim bratom Fifu, toliko se naljutim da mi dođe da ga izudaram. Želim da pobedim, oduvek sam takav.

Aleksandar Mitrović
foto: Profimedia

Osim što je rasan golgeter, Mitrović je tokom karijere imao problema zbog te temperamentne naravi. Pogotovo dok je igrao za Anderleht, gde je imao određene incidente. Takođe, privlačio je veliku pažnju proslavom gola za koju su mnogi rekli da ima seksualnu konotaciju (simulirao je lizanje). Međutim, sam fudbaler je tada rekao da je to upućeno kritičarima kojima odseca jezik.

Mitrović je u međuremenu sazreo, promenio je i način radovanja i sada aludira na nadimak "luda glava" koji je takođe dobio zbog određenih odluka. Prošle godine u novembru okaraketisan je kao tragičar, jer je promašio odlučujući penal u baražu protiv Škotske, ali se definitivno iskupio pogotkom u Lisabonu.

Ovu godinu Mitrović će pamtiti i po crkvenom braku sa izabranicom Kristinom s kojom ima dvoje dece, a čije fotografije možete pogledati ispod OVDE.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.