BIVŠI FUDBALER GOVORIO O UTAKMICI U LISABONU: Ubeđen sam da će Srbija igrati usred Portugala sa dva špica!
Foto: Starsport©

VERUJEMO

BIVŠI FUDBALER GOVORIO O UTAKMICI U LISABONU: Ubeđen sam da će Srbija igrati usred Portugala sa dva špica!

Možemo, što da ne možemo? Piksi fenomenalno vodi reprezentaciju. Nema straha od bilo koga

Objavljeno: 09:10h

U prvom susretu ovog ciklusa, protiv Republike Irske u Beogradu, napred je bio samo Dušan Vlahović, na gostovanju u Bakuu Aleksandar Mitrović najbliži protivničkom golmanu, kako je vreme odmicalo Piksi je počeo sve češće da ih spaja (počeli zajedno protiv Portugala na stadionu „Rajko Mitić“, te na gostovanjima u Dablinu i Luksemburgu), a biće udarni dvojac Orlova i na Lužu, u nedelju veče, u „finalu“ Grupe A.

Niko nema dilemu, pa ni nekadašnji golgeter državnog tima, Darko Kovačević, siguran da će naša reprezenatacija Navigatorima napasti sa prvim violinama Fulama i Fjorentine.

- Ubeđen sam da će Srbija igrati usred Portugala sa dva špica. To mi liči na Piksija, na njegov karakter i pobednički duh. A kad vidim da u napadu imamo Mitrovića, Vlahovića i Jovića, ne plašim se. Vlahović i Mitrović su u velikoj prednosti u odnosu na Jovića. Najviše zbog toga što igraju za svoje klubove i daju golove. Sva trojica imaju DNK napadača. Koga god Piksi da izabere neće pogrešiti - smatra Kovačević u izjavi za Kurir.

Na pitanje može li Srbija da savlada Portugal na njegovom terenu (koliko je to težak zadatak pokazuje podatak da je kod kuće poslednji put izgubio kvalifikacioni meč septembra 2014, od Albanije) bivši napadač Sosijedada, Lacija, Juventusa, Olimpijakosa uzvraća odsečno:

- Možemo, što da ne možemo? Piksi fenomenalno vodi reprezentaciju. Nema straha od bilo koga. Takav je bio i kao fudbaler. Imao sam čast da igram zajedno sa njim. Bio je vođa na terenu. Kakav je bio tad, pravi lider, takav je i sad kao trener. Ne boji se, ide na pobedu, bez obzira na snagu protivnika. Pokazuje pobednički mentalitet i prenosi ga na fudbalere -

Posle remija Portugalaca u Irskoj u sredu veče matematika je jasna: domaćinu „igra“ i remi, gost u nedelju mora da juri tri boda.

- Ubeđen sam da ćemo tamo izađi da pobedimo. Naš selektor je to i najavio. Respektuje Piksi i Kristijana Ronalda i njihovog selektora Fernanda Santoša, ali kod njega nema straha. Tako je igrao i protiv Nemaca u reprezentaciji, verujem da će isto i protiv Portugalaca. Ako ne uspemo, nema veze. Protivniku bi trebalo pružiti ruku. Bitno je da se mi pokažemo valjano - dodao je Darko Kovačević.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.