Danas je dan za pobedu: Orlići igraju meč godine, svi u Humsku!
Foto: Dado Đilas

verujemo u vas

Danas je dan za pobedu: Orlići igraju meč godine, svi u Humsku!

U petak od 18 časova očekuje nas duel Srbije i Norveške
Objavljeno:

Prva utakmica baraža za plasman na prvenstvo Evrope, između mladih fudbalskih reprezentacija Srbije i Norveške, biće odigrana večeras od 18 sati na stadionu Partizana.

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Tomislav Sivić prihvatio je ulogu favorita protiv Norveške u baražu za Evropsko prvenstvo i poručio da protivnik mora da bude svestan da protiv sebe ima evropske i svetske šampione.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Dolazi nam najvažniji meč ove godine, svesni smo njegovog značaja i uloga plasmana na Evropsko prvenstvo. Dobro smo se spremili i sutra ćemo to dokazati protiv dobre reprezentacije. Norvežani dolaze na naš teren, u zemlju šampiona i moraju to da osete - rekao je Sivić na konferenciji za medije u prostorijama FSS na Terazijama.

foto: Beta/Dragan Gojić

On je istakao da zbog povreda u prvom duelu sigurno neće igrati Miloš Veljković i Mihailo Ristić, a najverovatnije ni Marko Grujić, koji bi trebalo da bude spreman za revanš.

- Veljković nije mogao da dođe, ali je Verder poslao njegovu dijagnozu i prihvatili smo je. Grujić je došao, odradio je trening, ali mnogo je realnije da odigra drugi meč. Nećemo moći da računamo ni na Ristića zbog povrede, ali je konkurencija jaka i drugi momci će iskoristiti šansu - rekao je Sivić i dodao da će umesto Veljkovića u startnoj postavi igrati Vukašin Jovanović.

Na pitanje novinara kako komentariše činjenicu da Srbija bolje igra u gostima, Sivić je imao spreman odgovor:

- Imamo problem sa fizičkom pripremom i uglavnom smo prve utakmice u ciklusu igrali u gostima. Zato ćemo duele sa Norvežanima podeliti na četiri poluvremena, pa će tamo i minutažu dozirati pojedinim igračima - kazao je Sivić i osvrnuo se na Norvežane.

- Poštujemo ih, ali ne bismo smeli da ih precenimo. Mi se pitamo i želimo da pokažemo da imamo mnogo naših "Edegarda" i igrača koji igraju u velikim timovima poput Benfike, Zenita, Lacija... Imamo sa čim da pretimo i ne bežimo od uloge favorita.

foto: Beta/Dragan Gojić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.