SJAJNO IZDANJE SALCBURGA: Okafor vodio "bikove" do važne pobede nad Volfsburgom!
Foto: Profimedia

liga šampiona

SJAJNO IZDANJE SALCBURGA: Okafor vodio "bikove" do važne pobede nad Volfsburgom!

"Bikovi" dobili krila

Objavljeno:

Austrijski tim golovima Noe Okafora stigao do druge pobede u grupi - 3:1 (1:1)

Otkako je pre nešto manje od godinu dana u Superligi uvedeno, umesto da pomogne u razvoju mladih, pravilo o bonusima igračima predstavljalo je teg oko nogu većini srpskih klubova. U Salcburgu je forsiranje golobradih mladića pak filozofija, tjedini način da prežive u fudbalskom svetu. Umesto da ih usporava, kakvo je mišljenje većeg dela ovdašnje fudbalske javnosti, Red Bulovo čedo iz godine u godinu sve više napreduje, i ove godine moglo bi da napravi ogroman iskorak.

FK Salcburg
foto: Profimedia

U trećem kolu grupne faze Lige šampiona Salcburg je sa startnom postavom prosečne starosti od 22 i po godine pred svojim navijačima upisao pobedu protiv Volfzburga i učvrstio se na liderskoj poziciji Grupe G – 3:1 (1:1).

Na istoj poziciji će i ostati ma kako se završio drugi meč u grupi, jer već sada ima pet bodova više u odnosu na Sevilju i Volfzburg, a šest više od Lila. Bikovi se šetaju grupom koja na prvi pogled odaje utisak najujednačenije. I sve to sa epitetom najmlađeg tima u eliti, koji pride kvari 35-godišnji levi bek Andreas Ulmer. Svi ostali članovi startne postave imaju manje od 25 leta. Desni bek Rasmus Kristensen 24, obojica štopera (Onguen i Veber) po 23, u veznom redu je najstariji Mohamed Kamara sa 21, koliko ima i jedan od dvojice napadača Okafor. Njegovom partneru, dobro poznatom Karimu Adejemiju tek je 19 godina...

Treneru austrijskog kluba Matijasu Jajsleu, koji ni sam ne odiše bogzna kakvim iskustvom (33 su mu godine), filozofija uprave pak ne ograničava domete. Štaviše, posle trijumfa nad nemačkim timom apetiti su postali još veći.

USKORO OPŠIRNIJE...

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.