KURTOA SE ŽALI NA UEFA-U I FIFA-U: Oni su ovo smislili samo da bi uzeli novac!
Foto: AP

oštro

KURTOA SE ŽALI NA UEFA-U I FIFA-U: Oni su ovo smislili samo da bi uzeli novac!

Sada čujemo da žele da se Evropsko i Svetsko prvenstvo igraju na svake dve godine. Kada ćemo mi odmarati

Objavljeno:

Golman Real Madrida Tibo Kurtoa kritikovao je rukovodeća tela u fudbalu zbog zgusnutog rasporeda utakmica i istakao da Evropsku fudbalsku uniju i Medjunarodnu fudbalsku federaciju interesuje samo novac i da ne brinu o igračima.

Belgijski golman je još ranije rekao da je meč za treće mesto u Ligi nacija "beskorisan", ali je sa protestima nastavio i posle utakmice koju je njegov tim izgubio od Italije sa 2:1.

- Ovaj meč se igra samo zbog novca i moramo biti iskreni u vezi sa tim. Za Uefa to je samo dodatni novac - rekao je Kurtoa, prenosi I-Es-Pi-En (ESPN).

- Naravno da svi žele da igraju, ali pogledajte koliko su promenjeni sastavi oba tima. Da je ovo bilo finale, igrali bi drugi igrači. Ovo samo pokazuje da igramo previše utakmica - dodao je on.

On je istakao da će seledeće godine raspored biti još teži sa zimskim Svetskim prvenstvom u Kataru.

Tibo Kurtoa
foto: EPA/Zurab Kurtsikidze

- Sledeće godine imamo Svetsko prvenstvo u novembru, što znači da ćemo sezonu morati da igramo do kraja juna. Ponovo ćemo se povredjivati. Nikoga nije briga za igrače. U junu, nakon dugačke sezone, moraćemo da odigramo četiri utakmice u Ligi nacija, a dobićemo samo dvonedeljni odmor. To nije dovoljno za fudbalera koji igra 12 meseci na najvišem nivou - rekao je Kurtoa.

Kurtoa je komentarisao i predlog Fifa o Svetskom prvenstvu na dve godine i ukazao na projekat Superlige koji je srušen.

- Oni su protiv Superlige, a rade isto. Ubacuju dodatne utakmice, izmislili su novo takmičenje, Liga konferencija ili kako se već zove... Mogu biti ljuti na timove koji žele Superligu, ali ne brinu o igračima, već samo o svom džepu - rekao je belgijski golman.

- Sada čujemo da žele da se Evropsko i Svetsko prvenstvo igraju na svake dve godine. Kada ćemo mi odmarati? Nikad. Na kraju, najbolji igrači će se samo povredjivati i povredjivati... Mi nismo roboti. Sve je više utakmica, a sve manje odmora za nas i nikog nije briga - istakao je Kurtoa.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.