Zlatna lopta: 23 imena, ali zapravo samo 3 kandidata?
Foto: AP

ko je vaš izbor?

Zlatna lopta: 23 imena, ali zapravo samo 3 kandidata?

FIFA je skratila listu na 23 imena koja će biti u izboru za najboljeg fudbalera u 2016. godini i saopštila da će glasanje da se odvija do 22. novembra
Objavljeno:

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) objavila je danas listu od 23 kandidata za Zlatnu loptu, na kojoj se nalazi prvi favorit Kristijano Ronaldo, petostruki pobedik Lionel Mesi i najbolji igrač Evropskog prvenstva Antoan Grizman.

FIFA je skratila listu na 23 imena koja će biti u izboru za najboljeg fudbalera u 2016. godini i saopštila da će glasanje da se odvija do 22. novembra.

Šampion Evrope madridski Real sa petoricom ima najviše igrača u konkurenciji, Barselona daje četvoricu, dok najveća senzacija ove godine Lester ima tri fudbalera.

Na listi se nalaze: Đanluiđi Bufon (Juventus), Ngolo Kante, Džejmi Vardi, Rijad Marez (Lester), Andres Inijesta, Lionel Mesi, Nejmar, Luis Suarez (Barselona) Kevin De Brujne, Serhio Aguero (Mančester Siti), Geret Bejl, Toni Kros, Kristijano Ronaldo, Luka Modrić, Serhio Ramos (Real Madrid), Antoan Grizman (Atletiko Madrid), Zlatan Ibrahimović, Pol Pogba (Mančester Junajted), Robert Levandovski, Manuel Nojer (Bajern Minhen), Mesut Ozil, Aleksis Sančez (Arsenal) i Dimitri Paje (Vest Hem).

Dobitnik Zlatne lopte biće proglašen 9. januara 2017. godine na svečanosti u Cirihu.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.