BRITANCI RANGIRALI: Sergej je najbolji Srbin u "ligama petice", Ronaldo i Mesi miljama daleko od TOP 10 fudbalera!
Foto: EPA/Fredrik Varfjell

nema iznenađenja na vrhu

BRITANCI RANGIRALI: Sergej je najbolji Srbin u "ligama petice", Ronaldo i Mesi miljama daleko od TOP 10 fudbalera!

Lista se temelji na bodovima koji se igračima dodeljuju u 35 različitih statističkih podataka, od golova i asistencija, do blokiranja udaraca i startova

Objavljeno:

Britanski Skaj Sports objavio je listu najboljih fudbalera u ovom trenutku.

Ugledni medij je analizirao učinak igrača iz pet najjačih liga Evrope - Premijer lige, La Lige, Bundeslige, Serije A i Lige 1 - a takozvani "Power ranking" se temelji na bodovima koji se igračima dodeljuju u 35 različitih statističkih podataka, od golova i asistencija, do blokiranja udaraca i startova.

Poredak u obzir uzima broj bodova koje je igrač osvojio u poslednjih pet utakmica pri čemu svaka prethodna donosi 20 odsto manje bodova u dodatnom oduzimanju.

Prvo mesto zauzima Realov Karim Benzema sa 22,881 bodova. Fantastični Francuz je do sada postigao devet golova i ima sedam asistencija i ponovo je praktično jedini koji u kontinuitetu igra na visokom nivou u redovima "kraljeva".

Karim Benzema
foto: EPA/Kai Pfaffenbach

Iza Benzeme je Liverpulov Mohamed Salah, pa Erling Holand iz Borusije Dortmund i Kilijan Mbape iz PSŽ-a.

Fudbaleri
foto: Printskrin/Sky Sports

Četvrti je Edin Džeko na kog nisu račuanli u Romi, ali igra sjajno u šampionu Interu. U Top 10 još se nalaze Mikeli Ojarzabal (Real Sociedad), Ašraf Hakimi (PSŽ), Teži Savanijer (Monpelje), Florijan Virc (Bajer Leverkuzen) i Dimitri Paje (Olimpik Marsej).

Interesantno da je dobitnik FIFA nagrade za najboljeg prošle sezone, Robert Levandovski iz Bajerna, tek na 43. mestu sa 13.549 bodova. Kristijano Ronaldo je 365 sa 7.509 bodova, a Lionel Mesi (2.575) nije ni među hiljadu statistički najboljih igrača!

Najbolje rangiran srpski fudbaler je Sergej Milinković-Savić iz Lacija koji je 50. sa 13.278 bodova. Dušan Vlahović je 211. sa 9.229 bodova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.