ITALIJANI ŠIROM OTVARAJU STADIONE: Do kraja godine svako će moći da ide na utakmicu!
Foto: Espreso ilustracija

ukidaju ograničenja

ITALIJANI ŠIROM OTVARAJU STADIONE: Do kraja godine svako će moći da ide na utakmicu!

Trenutno, a tako će verovatno i ostati još neko vreme, svi koji bi da uđu na stadion u Italiji moraju nositi masku i imati elektronski sertifikat Evropske unije koji dokazuje vakcinaciju

Objavljeno:

Italija je među zemljama koje je najjače pogodio koronavirus, ali se situacija na Apeninima stabilizovala. Dovelo je to do povratka publike na stadione, koji su trenutno otvoreni za polovinu maksimalnog broja gledalaca, ali očekuje se novo popuštanje mera.

Italijanski mediji pišu da će uskoro kapije biti otvorene za 75 odsto ukupnog kapaciteta, a u tamošnjem zdravstvu nadaju se i potpunom povratku publike na tribine do kraja 2021. godine.

- Ove nedelje će biti donet dekret i dugo očekivan odgovor. Cilj je dostići 100 odsto, jer su podaci o pandemiji i efektima vakcina pozitivni. Želimo da pošaljemo opipljive znake vraćanja u normalnost i pun kapacitet stadiona bio bi korak u tom pravcu. Cilj je da se do kraja godine dostigne 100 odsto dozvoljenog kapaciteta na stadionima. Moramo ostati oprezni, ali ne i uplašeni - izjavila je podsekretarka za zdravstvo, Andrea Kosta.

Trenutno, a tako će verovatno i ostati još neko vreme, svi koji bi da uđu na stadion u Italiji moraju nositi masku i imati elektronski sertifikat Evropske unije koji dokazuje vakcinaciju, zatim potvrdu o nedavno preležanoj koroni ili negativan rezultat testa obavljenog najviše 48 sati pre dolaska na događaj.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.