KAD FERGUSON ŽALI ZA NJIM: Bivši trener Mančestera ne može da prežali što nije doveo engleskog napadača!
Foto: EPA/Riccardo Antimiani

imao bi još bolju karijeru

KAD FERGUSON ŽALI ZA NJIM: Bivši trener Mančestera ne može da prežali što nije doveo engleskog napadača!

Njegovo se ime često pominjalo, ali nikad nismo bili zainteresovani za njega. Ne znam odakle to uopšte ljudima. Svake nedelje su u medijima izbacivali nova imena

Objavljeno:

Ser Aleks Ferguson govorio je o igračima za koje mu je najviše žao što ih nije imao priliku voditi u Mančester junajtedu.

Među nekoliko imena koja bi voleo da vidi na Old Trafordu, najviše mu je krivo što nije imao Pola Gaskojna.

Junajted je pregovarao sa popularnom Gazom 1988. godine, a i fudbaler je u svojoj autobiografiji napisao kako je obećao ser Aleksu da će doći u Junajted, ali je ipak prešao u Totenhem.

- Sve se uvek vraća na jedno ime, a to je Pol Gaskojn - rekao je Ferguson u UTD Podcastu, a prenosi Goal, - Bio je apsolutno fantastičan. Da smo ga doveli, mislim da bi imao veličanstvenu karijeru. Ne kažem da ona i ovako nije bila dobra, ali s nama bi bila još bolja -

- Imali smo u timu druge Gordije (ljude sa severoistoka Engleske) poput Brajana Robsona i Stiva Brusa te Bobija Čarltona. Ser Bobi bi mu bio fantastičan mentor jer je bio fantastičan čovek. Čak i Garija Palistera, koji je iz Midlezbroa pa se ne računa kao Gordi, ali razumeo je tu kulturu - smatra ser Aleks.

Pol Gaskojn
foto: Profimedia

Prisetio se šta se dogodilo tog leta 1988. godine, kada je Gaza iz Njukasla prešao u Totenhem. - Obećao je da će potpisati za nas i ja sam otišao na godišnji. A onda sam dobio poziv i saznao da je potpisao za Totenhem. Potpisao je za njih jer su njegovoj majci kupili kuću za 80.000 funti. Nisam mogao da verujem. Bio je fantastičan igrač - ispričao je Ferguson.

Pitali su ga da li žali za Veslijem Snaiderom, koji se 2011. dovodio u vezu sa transferom u Junajted, ali Ferguson tvrdi da tu nije bilo ničega. - Njegovo se ime često pominjalo, ali nikad nismo bili zainteresovani za njega. Ne znam odakle to uopšte ljudima. Svake nedelje su u medijima izbacivali nova imena - rekao je Ferguson.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.