Ko je bio po vama bio najbolji trener u 2016. godini? FIFA ima 10 kandidata!
Foto: AP

za koga glasate?

Ko je bio po vama bio najbolji trener u 2016. godini? FIFA ima 10 kandidata!

Ranijeri je prošle sezone u Premijer ligi predvodio Lester do prve šampionske titule u istoriji kluba, dok je Zidan osvojio Ligu šampiona, uprkos tome što je u januaru preuzeo klub, svoj prvi iz elitnog ranga
Objavljeno:

Medjunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je danas imena 10 kandidata za najboljeg trenera godine, među kojima su Klaudio Ranijeri iz Lestera i Zinedin Zidan iz Real Madrida. Ranijeri je prošle sezone u Premijer ligi predvodio Lester do prve šampionske titule u istoriji kluba, dok je Zidan osvojio Ligu šampiona, uprkos tome što je u januaru preuzeo klub, svoj prvi iz elitnog ranga. U konkurenciji je i selektor Velsa Kris Kolman, koji je predvodio tim do polufinala Evropskog prvenstva u Francuskoj ovog leta, kao i prošlogodišnji osvajač priznanja trener Barselone Luis Enrike i trener Liverpula Jirgen Klop.

foto: Reuters

Medju kandidatima su i trener Mančester sitija Pep Gvardiola, koji je osvojio priznanje 2011. godine, selektor evropskog prvaka reprezentacije Portugala Fernando Santoš, kao i Didije Dešan, koji je predovio Francusku do finala Evropskog prvenstva. Tu su i trener Atletiko Madrida Dijego Simeone, kao i trener Totenhema Maurisio Poketino. Najboljeg će izabrati kapiteni i selektori reprezentacija, odabrani predstavnici medija, kao i navijači putem intreneta. FIFA će skratiti spisak kandidata 2. decembra, a najboljeg će prolasiti na ceremoniji 9. januara u Cirihu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.