PORAZ OD PROLETERA BIO POSLEDNJA KAP: Radnički iz Niša raskinuo ugovor sa Stankovićem!
Foto: Filip Plavčić

prvi otkaz

PORAZ OD PROLETERA BIO POSLEDNJA KAP: Radnički iz Niša raskinuo ugovor sa Stankovićem!

Posle šest kola u Superligi Srbije, Radnički je 12. na tabeli sa šest bodova

Objavljeno:

Fudbalski klub Radnički sporazumno je raskinuo ugovor sa trenerom Aleksandrom Stankovićem, saopšteno je danas iz niškog superligaša.

Predsednik Dragan Marković rekao je da je mladi trener izuzetnim zalaganjem i uz sedam uzastopnih utakmica bez poraza doprineo da Radnički izbori opstanak u Superligi prošle sezone, zbog čega je klub odlučio da mu pruži novu priliku posle odlaska Nenada Lalatovića, ali da poslednji rezultati nisu zadovoljavajući.

- Nažalost, poslednji rezultati našeg kluba i ekipe koju je Stanković vodio, nisu u skladu sa našim ambicijama i ciljevima, a neugodan i neočekivani poraz od Proletera je svakako doprineo zajedničkoj odluci našeg dosadašnjeg trenera i rukovodstva kluba da sporazumno raskinemo ugovor i da se rastanemo - naveo je Marković.

FK IMT, FK Radnički Niš
foto: Starsport©

Radnički je naveo da se sa Stankovićem razišao na prijateljski način, zahvalio mu je na doprinosu i predanom radu u dva mandata i poželeo sve najbolje u nastavku karijere.

Trener Aleksandar Stanković rekao je da je Radnički iznad svakog pojedinca i da u skladu sa tim svi moraju da snose odgovornost.

- U klubu su postavljeni visoki ciljevi, došlo je mnogo novih igrača u odnosu na ono što je bilo u prethodnom prvenstvu. Obavljene su kvalitetne pripreme i svi smo se nadali da će i početak prvenstva biti dobar. Iako je za nešto tako uvek potrebno vreme, nadali smo se najboljem jer je iza nas kvalitetan, posvećen i predan rad sa jako kvalitetnom grupom momaka - naveo je on.

Posle šest kola u Superligi Srbije, Radnički je 12. na tabeli sa šest bodova.

- S obzirom da nije išlo u smeru kojim smo želeli, u najnormalnijem tonu smo pričali o celokupnoj situaciji i došli do rešenja da napustim Radnički. Zahvalio bih upravi kluba na ukazanom poverenju. Bila mi je čast što sam bio trener ovako velikog kluba kakav je Radnički - dodao je Stanković.

Novi trener Radničkog biće imenovan u najskorije vreme, saopštio je klub.

Radnički u nedelju od 21 sat igra u Beogradu protiv Partizana, a nakon toga sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.