LEVANDOVSKI BLIZU DA SRUŠI JOŠ 1 MILEROV REKORD: Bajern se oprostio od Gerda pa gledao majstorije Roberta! (FOTO)
Foto: Profimedia

golovi u krvi

LEVANDOVSKI BLIZU DA SRUŠI JOŠ 1 MILEROV REKORD: Bajern se oprostio od Gerda pa gledao majstorije Roberta! (FOTO)

Miler je u 16 uzastopnih utakmica u dresu Bajerna postizao najmanje po jedan pogodak i to je bilo u sezoni 1969/70, dok je Levandovski danas svoju seriju produžio na 15 uzastopnih utakmica

Objavljeno:

Poljski reprezentativac Robert Levandovski blizu je rušenja još jednog rekorda Gerda Milera, legende Bajerna koja je nažalost nedavno preminula nakon duge i teške bolesti.

Prošle sezone Leva je uspeo da nadmaši Milerov rekord iz 1979. godine po broju datih golova u jednoj bundesligaškoj sezoni (nažalost mnogih Nemaca), a sada napada još jedan.

Gerd Miler
foto: EPA/Philipp Guelland

Naime, Miler je u 16 uzastopnih utakmica u dresu Bajerna postizao najmanje po jedan pogodak i to je bilo u sezoni 1969/70, dok je Levandovski danas svoju seriju produžio na 15 uzastopnih utakmica. Postigao je prvi gol u teškoj pobedi nad Kelnom (3:2).

Poljaku sada nedostaje još jedna utakmica sa datim golom da izjednači rekord slavnog Nemca, a onda i da pokuša da ga "preskoči".

Do sada je Robert Levandovski odigrao 332 utakmice za minhenski Bajern u svim takmičenjima u kojima je postigao 298 golova i upisao 65 asistencija.

U Bundesligi je postigao 279 golova i još je daleko iza Milera, koji je s 365 apsolutni rekroder nemačkog šampionata.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.