PSŽ PREDSTAVIO NASMEJANOG MESIJA: "Ovo mi je trebalo, sanjam još 1 trofej Lige šampiona!" (FOTO/VIDEO)
Foto: Profimedia

ORASPOLOŽIO SE

PSŽ PREDSTAVIO NASMEJANOG MESIJA: "Ovo mi je trebalo, sanjam još 1 trofej Lige šampiona!" (FOTO/VIDEO)

Glavni cilj Argentinca u prestonici Francuske biće da timu pomogne da osvoji svoj prvi trofej LŠ-a

Objavljeno: 13:20h

Počela je promocija Lionela Mesija, novog fudbalera Pari Sen Žermena. Dok se navijači francuskog velikana jagme za njegov dres, Leo se obraća novinarima u društvu predsednika kluba Nasera Al-Kelaifija.

- Svi znaju koliko mi je težak bio odlazak iz Barselone, teška je i sama pomisao na takvu promenu posle toliko godina. Ali, čim sam došao ovde, napunio sam se entuzijazmom. Oduševljen sam svime u Parizu, uživamo i moja porodica i ja. Sad samo želim da treniram i upoznam saigrače i trenera - rekao je na predstavljanju Mesi.

Lionel Mesi, Naser Al-Kelaifi
foto: Profimedia

- Mesec dana nisam ni igrao ni trenirao i trebaće mi vremena. Jedva čekam opet da zaigram, ali tačan datum ne znam. Želio bih da se zahvalim Parižanima na neverovatnom dočeku. Ako mi je nešto trebalo da se malo razveselim, onda je to bilo ovo. Verujem da ćemo zajedno proživeti brojne radosne trenutke - poručio je.

Glavni cilj Argentinca u prestonici Francuske biće da timu pomogne da osvoji svoj prvi trofej Lige šampiona - pehar koji je tri puta podizao u dresu Barselone.

- Za osvajanje Lige šampiona važni su detalji. To je strašno teško takmičenje, PSŽ to jako dobro zna jer je par puta bio vrlo blizu. Trebaće nam puno jedinstva i timskog duha, ali i sreće. Ona je jako bitna jer ne pobeđuju uvek najbolji. Jesmo li favoriti za Ligu šampiona? Mislim da sam došao u strašno jak tim. Mislim da mogu pomoći, daću svoj maksimium. Rekao sam da sanjam još jedan trofej Lige šampiona - jasan je Leo.

Mesi (34) je sa PSŽ-om potpisao dvogodišnji ugovor sa opcijom produženja na još jednu godinu, nakon što je kao slobodan igrač napustio Barselonu.

U PSŽ-u igraće u napadu zajedno sa francuskim igračem Kilijanom Mbapeom i bivšim saigračem Nejmarom.

Antonela Mesi
foto: Profimedia

- Igraću sa najboljim igračima, jako je lepo, neverovatno je doživeti ovo - dodao je Mesi.

PSŽ je za dolazak Nejmara iz Barselone 2017. godine platio 222 miliona evra, dok za Mesija nije bilo naknade za transfer.

Prema navodima medija njegova plata na godišnjem nivou trebalo bi da iznosi oko 35 miliona evra.

Lionel Mesi
foto: Profimedia

Mesijev ugovor sa Barselonom istekao je 30. juna i pregovarao je sa upravom o novom ugovoru. Dogovor je postignut, ali je realizaciju sprečila španska liga Primera pošto se klub ne bi pridržavao propisa o ograničenju plata.

On je celu karijeru proveo u Barseloni, gde je došao kao 13-godišnjak. Za katalonski klub odigrao je 778 utakmica, postigao 672 gola i osvojio 34 trofeja.

PSŽ će u drugom kolu francuskog prvenstva igrati na svom terenu, u subotu protiv Strazbura.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.